r
Nosalty Logó

Almás morzsás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Almás morzsás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

almás rész

teteje

Összesen 217 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

almás rész

teteje

Összesen 867 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

almás rész

teteje

Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 217 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 867 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

almás rész

teteje

Elkészítés

almás rész

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és feldaraboljuk kis falatnyi kockákra. Egy tálba tesszük a darabkákat, és jól összekeverjük 2 ek. barna cukorral és a fahéjjal.
  2. A tetejéhez összekeverjük a zabot, a lisztet, a kétfajta cukrot, és végül kézzel hozzádolgozzuk a vajat is. Ha nincsen eléggé morzsás állaga, tegyünk bele még egy kis lisztet vagy zabot.
  3. Az almák tetejére morzsoljuk az előbb elkészített tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje meg nem barnul.
  4. Melegen tálaljuk vaníliafagyival, esetleg egy kis karamellszósszal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 581
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 15.

Ajánló

Melegen/langyosan a legfinomabb egy kis vanília fagyival. :3

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám, amikor csak teheti, ezt az édességet szokta kérni tőlem, hogy csináljam meg, főleg amikor rengeteg alma marad a nyakunkon. Ez egy remek recept, gyorsan és könnyen elkészíthető. Gyakran csináljuk ezt, mint egy last minute recept, amikor vendégek jönnek, és nincs idő másra.

Hozzávalók

almás rész

teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek