Almás minipalacsinta recept

Almás minipalacsinta
Almás minipalacsinta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még karácsonyra kaptam egy mini tefal serpenyőt, sütöttem benne már több dolgot, legutóbb almás palacsintát, aminek az ötletét egyik barátnőm osztotta meg velem.

A recept alapján kb.15 palacsintát kapunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral, fahéjjal megszórva, juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral a tetején, de akár magában is fogyaszthatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás amerikai palacsinta, almás palacsintatészta, minipalacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben feloldjuk a friss élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt.
  2. Mindezt csomómentesre keverjük, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  3. A serpenyőt felforrósítjuk, és fél merőkanalanként kisütjük a kis pufók palacsintáinkat.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 913
elküldve: 5
receptkönyvben: 373
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillager
Csillager szo, 2013-05-04 15:34

Nagyon szuper recept, köszönjük szépen! Mi a barátnőmmel (két 13 éves lány) is meg tudtuk csinálni, kicsi segítséggel. :) A végeredmény nagyon jó lett, mind lekvárral, mind mézzel isteni. Csak ajánlani tudom mindenkinek! :))

Cicmic
Cicmic v, 2012-05-06 14:20

Szió!
Sütés közben meg kell fordítani a palacsintát, hogy mind a 2 oldala megsüljön? A sima palacsintát dobálni szoktam, ezt is fel lehet dobni, túléli? :-) Nagyon guszta, ki kell próbálnom. Üdv, Cicmic

289