Almás vagy meggyes pite recept

Almás vagy meggyes pite
Almás vagy meggyes pite
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi receptünk a "Piroskanéniféle"-ként emlegetett pite. Lehet bele mákot, túrót is tölteni, nekem a meggyes az abszolút kedvencem.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az almás töltelékhez

A meggyes töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, meggyes pite, tejfölös pite meggyel, tejfölös almás töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk (ha esetleg nehezen áll össze, még egy kis tejfölt tehetünk hozzá), elfelezzük, egyik felét kinyújtjuk és a darált keksszel megszórt tepsibe terítjük.
  2. A tésztára szintén darált kekszet szórunk, megtöltjük és a tetejére is szórunk kis darált kekszet és cukrot (ha nem elég savanykás a meggy, vagy az alma, citromlevet is).
  3. Befedjük a másik lappal, vagy csíkokra vágjuk, és rácsozzuk, majd megkenjük tojással.
  4. Sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Ha kihűlt, porcukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 45x30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 201
elküldve: 10
receptkönyvben: 457
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

a-t215sf
a-t215sf v, 2012-10-07 18:25

Szia, nekem olyan problémám lett a tésztával,hogy töredezett mint a linzer.mit ronthattam el?mindent úgy csináltam ahogy leírtad.

Besamel
Besamel / Besamel v, 2012-10-07 21:47

Szia!
Sütés után? Hmm, fogalmam sincs, nekünk mindig nagyon puha szokott lenni.
Sütés előtt van, hogy nehezebben áll össze, akkor szoktunk még egy kis tejfölt esetleg olajat tenni hozzá.

katilinka
katilinka cs, 2012-03-08 21:24

Nagyon finom, mi megcsináltuk koliban. Ebből kifolyólag a mennyiségek nem lettek valami pontosak :) Nem volt mérőeszközünk... :) Így a tészta nem lett elég, és a teteje rácsos lett. (Amúgy sem tudtuk volna mivel kinyújtani :D) De így is tökéletes!!! Nagyon finom! Köszi

boromisza dalma
boromisza dalma sze, 2012-02-15 20:43

kérlek mondd meg nekem, hogy milyen lesz ennek a tésztája? ugyan olyan, mintha vaj lenne a zsiradék? az olaj miatt kérdezem. nem lesz száraz? vagy ilyen morzsálódós?

Besamel
Besamel / Besamel sze, 2012-02-15 21:40

Nem, ez egy puha tészta, nem olyan mint a linzer, nem morzsálódós, és nem is fojtós. A gyümölcs nedvesség miatt igazából nem is tud megszáradni, és az olaj mennyisége is pont elég hozzá, mellesleg azzal még könnyebb is dolgozni a gyúrásnál, mint a vajjal. :) Szóval finom puha lesz a tészta. :)

palice
palice / palice sze, 2012-02-15 17:06

Szia Besamel!
Az almat hogyan tesszuk ra nyersen vagy megdinsztelve? Koszi! :)
Udv,Alice.

621