r
Nosalty Logó

Almás marcipános krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Almás marcipános krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát szokásos módon megsütjük, a lisztbe ne felejtsük el belekeverni a darált mandulát és sütőport.
  2. Kivesszük hűlés után egy tálcára.
  3. Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
  4. A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert a citromhéját, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal kavarjuk, hogy ne törjön össze.
  5. Megpároljuk, és a lapot megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az alma szeleteket szépen sorba ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni valójában.
  6. A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, és a tejszínt verjük fel 1 kk porcukorral meg a fixálóval, és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba.
  7. Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük az almára rá, és csokoládé forgáccsal díszítjük.
  8. Tálalás: kocka alakban szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük. Tárolás: fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7493
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás marcipános krémes
Zsuzsamama56 321 recept

Az almás krémes az én ötletem, nem receptből készítettem. Igyekszem minden sütit magam adagjaival készíteni, más receptek csak ihletet adnak. Természetesen a recepteket sem másolom, magam írom.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!