r
Nosalty Logó

Almás-mákos minitorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos minitorták
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 3675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 3675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Elkészítés

Mákos piskóta lapok

  1. A hozzávalókból 2 db mákos piskótalapot sütünk.
  2. A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és az olajjal.
  3. A tojásfehérjéket keményre verjük. A mákot összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
  4. A felvert tojássárgákat lágyan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, majd a mákos keveréket beleforgatjuk a felvert tojásos keverékbe.
  5. 2 db nagyméretű tepsi (gáztepsi) hátuljára sütőpapírt fektetünk, és erre simítjuk a piskóta tésztát vékonyan. A keveréket egyenlő részben kell elosztanunk, hogy 2 db azonos piskótalapot kapjunk.
  6. 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt közepes méretű pogácsa szaggatóval köröket vágunk ki belőle. Ekkor írásvetítő fóliából kb. 8 cm magas csíkokat vágunk, és a pogácsaszaggató köré tekerve, a csíkot átlátszóragasztóval megragasztjuk. Ezek lesznek a minitorta formáink.

Vaníliás krém

  1. A 2 pudingport és a cukrot elkeverjük a 2 dl tejben csomómentesre. Felhígítjuk a 4 dl borral, majd ebből a keverékből sűrű pudingot főzünk.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben a tejszínt habbá verjük, belekeverjük a habfixet, majd a kihűlt pudingot összeforgatjuk a felvert tejszínnel. Hűtjük.

Almás krém

  1. A megpucolt almát lereszeljük, rálocsoljuk a citromlevet, és a cukorral és a fahéjjal pároljuk pár percig.
  2. A párolás közben keletkező almaléből leöntünk kb. fél dl-t, amibe elkeverjük az 1 evőkanál zselatint. Ezt a zselatinos keveréket felmelegítjük, és az almához adjuk. Hagyjuk hűlni.
  3. Mikor a krémek kihűltek, az előre elkészített sablonokba rétegezzük a hozzávalókat: piskótakör - almás krém - piskótakör - vaníliás krém - piskóta kör - almás krém - piskóta kör. Tetejére habzsákkal vaníliás krémet nyomunk, díszítjük darált mákkal vagy a fantáziánk szerint. Néhány órát, legjobb 1 éjszakát a hűtőben hűtjük, aztán lehúzhatjuk a minitortákról a fóliát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2211
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Ünnepi  étkezést követően vagy vendéglátásra kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik évben az ország tortája volt a nyírségi almás máktorta. Egyszer elkészítettem, majd a családom ízlése szerint változtattam kicsit a recepten és a megjelenésen is. Ennek az almás-mákos minitortának olyan sikere lett, hogy Balatonföldváron egy térségi süti sütő versenyen 1. helyezést értem el vele.

Hozzávalók

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek