Almás-majonézes kínai kel saláta recept

Almás-majonézes kínai kel saláta
Almás-majonézes kínai kel saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész kicsik lehettünk, mikor először készítettünk ilyen salátát otthon. Azóta is az egyik nagy kedvenc. Szinte minden alkalommal asztalra kerül, ha összejön a család. Öcsém kedvéért jégsalátával vagy fejes salátával készítjük egy részét, mert ő nem rajong a kínai kelért. Ha fejes salátából készítjük, akkor csak közvetlenül fogyasztás előtt keverjük össze a frissen felvágott salátát a többi hozzávalóval, mert hamar összeesik.

További képek a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A díszítéshez

ajánlat

Sültek, grillezett húsok, rántott húsok, rántott zöldségek mellé kiváló kísérő. Húsvéti sonka mellől sem hiányozhat nálunk.:)

receptjellemzők

konyha: holland
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes kínai kel saláta, kínai kel saláta almával, almás kínai kel saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, cukorral, sóval és borssal egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A kínai kelt és a lilahagymát megtisztítjuk, az almákat megmossuk.
  3. A kínai kelt leveleire szedjük, míg el nem jutunk a zsengébb közepéig. A leveleket hosszában félbe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. (Ha túl erős ízre is és állagra is a levél középső erezett része, nyugodtan vágjunk ki belőle; bár ennyivel kevesebb lesz a salátánk.:) A középső részt "felkarikázzuk".
  4. Az almát négy részre vágjuk, megfosztjuk magházától, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  5. A hagymát szintén négy részre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  6. A zöldségeket és az almát egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, alaposan összekeverjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt cikkekre vágott kemény tojással díszítjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 41 384
elküldve: 22
receptkönyvben: 622
elkészítve: 52/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evestiger
Evestiger h, 2016-11-21 14:36

Szia!Csatlakozom a többiekhez, tényleg ISTENI EZ A SALÁTA!!!! :))) Köszi a receptet!!!

viore
viore sze, 2014-06-11 21:14

Najó ez isteni. Ma borzasztó napom volt de azért megcsináltam mert már meg volt a saláta és azt kell mondjam jól döntöttem.

AGI40
AGI40 sze, 2014-03-05 16:10

Szia Ági! Hát ez a saláta valami fenomenális még sokszor elfogom készíteni, a családomnak is nagyon ízlett,: köszönöm.

myldy
myldy k, 2014-02-18 10:13

Rengetegszer fogom még készíteni! Abbahagyhatatlan :))
Köszi,h megosztottad velünk!
Szép napot!, Ildikó

vmzsuzsa
vmzsuzsa szo, 2014-01-04 13:56

Köszönöm ezt a finom salátareceptet. Sokszor kísérleteztem kínai kellel, de soha nem izlett. Ez telitalálat. A férjem, aki elég kritikus az ízvilágban, azt mondta, ez nagyon finom ebéd volt. Rántott húshoz ettük. Mivel nem volt itthon lilahagymám, egy kis szín miatt belereszeltem egy sárgarépát, nagyon jól nézett ki, temészetesen erős ízt nem adott. Gondom csak a maradék kínai kellel van, mivel ketten vagyunk, a legkisebb fejből is sok megmaradt. Tudsz valamit arról, hogy le lehet-e fagyasztani? Zsuzsa

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl szo, 2014-01-04 14:47

Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök, hogy mindkettőtöknek ízlett a saláta. :) Köszönöm, hogy megírtad! :) Biztos jópofán mutatott benne a répa is. Klassz színe van.
Én még nem próbáltam kínai kelt fagyasztani, lehet, hogy inkább egy zacskóba kéne tenni a hűtő aljába. Én is úgy szoktam a maradékkal. Teszek még mellé egy "kocka" papírtörlőt, az felissza a felesleges nedvességet és nem punnyad meg olyan gyorsan a zöldség. Bár kétségtelen, hogy 2-3 napon belül felhasználom a maradékot is, mert ha tovább áll, már nem az igazi. :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa h, 2014-03-24 15:21

Kedves Ági! Ez a csodás saláta azóta is sokszor szerepelt az étlapunkon, de nem ezért írok. Gondom volt a maradék kínai kellel, mert semmilyen más étel eddig nem izlett vele. Most becsavartam konyhai papírtörlőbe a maradékot és nylon zacskóba téve tároltam a hütő aljában.Ez egy kísérlet volt, és jól sikerült. Két hét mulva megnéztem, kicseréltem a papírtörlőt, és tovább tároltam. Most 3 hét után elővettem és csináltam salátát, ugyanolyan volt, mintha most vettem volna a piacon. Nem tudom meddig áll el, de 3 hetet biztosan kibír minőségromlás nélkül. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatomat, hátha másnak is van ilyen gondja. Zsuzsa

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl sze, 2014-03-26 10:41

Szia Zsuzsa! Ez a papírtörlős megoldás nagyon jó ötlet. Én is szoktam így zöldséget tárolni, de igaz, hogy kínai kellel még nem próbáltam. Ezek szerint azzal is működik! De jó! Köszi, hogy megírtad! Üdv: Ági

zuzimama
zuzimama h, 2013-11-25 09:20

Egy hét alatt háromszor készítettem el (a cukrot kihagytam és light majonézt használtam) azóta mindenhez ezt eszem; sült csirke, szendvics, virsli, más köret nem is kell.
Nagyon hálás vagyok a receptért. :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl h, 2013-11-25 09:28

Kedves zuzimama,
nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett ez a saláta. Nálunk is óriási nagy kedvenc. :)
Köszönöm, hogy megírtad és nagyon szívesen! :) Üdv: Ági

vcsuka
pussycat / vcsuka szo, 2013-01-12 07:56

Gyonyoru ez a foto es a salata biztosan finom! Orulok, hogy feltetted ezt a receptet, nagyon szeretem a kinai kelt, es igy almaval jol hangzik. Koszonom szepen, udv. Veronika:)

GRéka
GRéka p, 2013-01-11 23:32

Kedves Ági!
Nagyon finom ez a saláta! A férjem inkább savanyúságos, de ez neki is nagyon ízlett! Hálás köszönet, hogy feltetted ezt a receptet!
Réka

Control
Control h, 2012-11-26 22:44

Kedves Ági!

Még sosem csináltam kínai kelből salátát, eddig - de mostantól biztosan sokat fogok, nagyon finom volt!
Köszönöm: Éva

szakove
szakove cs, 2012-04-05 13:04

Szia Ági! Elkészítettem a salátádat, és hát valami ISTENI! Eddig fogalmam sem volt róla, hogy a kínai kelből ilyen klassz salit lehet összedobni :D
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet :)))) Mellesleg a többi is jól hangzik, ki fogom próbálni őket.
Szép napot! Emi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl cs, 2012-04-05 13:10

Szia Emi!
Köszönöm szépen!:) Az ilyen kedves hozzászólásokért érdemes itt munkálkodni! Nagyon örülök, hogy ízlett a saláta! Köszi, hogy megírtad!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
Üdv: Ági

342