Almás lepény Nikitől recept

Almás lepény Nikitől
Almás lepény Nikitől
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom tudom, már van egy almás recept a blogon, de ez most egy másik recept. Az sem rossz, de ez szuper omlós... :))

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatöltelékes pite, pite almásan, almás-fahéjas pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk, egy kisebbre és egy nagyobbra. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 24x35 cm-es zsírozott és lisztezett tepsibe.
  2. Rárakjuk a tölteléket, amit úgy készítünk, hogy az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük, és összekeverjük a fahéjas cukorral. Kinyomkodjuk a levét. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk édes morzsával, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket.
  3. A kisebbik fél tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Lekenjük vízzel hígított tejföllel, és megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva találjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

972