Almás lepény recept

Almás lepény
Almás lepény
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután Anyával leszüreteltük az almát, kedvet kaptam az almás lepény elkészítéséhez. Nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Tetejét porcukorral meghintjük.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjas cukrot, és pár percig dinszteljük.
  2. Utána keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává.
  3. A tepsit kizsírozzuk (kb 25 x 35 cm-eset), majd a tésztát 2 lapba kinyújtjuk, az egyiket a tepsibe rakjuk, zsemlemorzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, és ráhelyezzük a másik lapot.
  4. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
  5. Kihűlés után szeleteljük.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 79 662
elküldve: 5
receptkönyvben: 434
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juba82
Juba82 v, 2012-03-25 14:12

Szia Dorka!

Örülök,hogy megosztottad velünk ezt a receptet,felséges finom lett!!Nagy sikert aratott nálunk is!
Köszönjük! :)

Dorka
Dorka / Dorka h, 2012-03-26 10:33

Kedves Juba!
Én köszönöm, örülök ,hogy Nektek is ízlett! Üdv: Dorka

petone
petone p, 2012-01-20 18:07

sikerült és nagyon finom!!!
örülök hogy rátaláltam erre a receptre

Dorka
Dorka / Dorka szo, 2012-01-21 08:34

Kedves Petone!
Örülök,hogy sikerült és hogy ízlett is. Üdv: Dorka

Béláné Annus
Béláné Annus k, 2012-01-10 14:43

Én így készítem,de az almát nyersen teszem bele.Lereszelés után jól kinyomkodom.A tésztára szórok egy kevés búzadarát,rá a kinyomkodott alma,megszórom kristálycukorral,fahéjjal.Rá a felső lap.
Különösen finom,amikor még savanykás az alma.

Horváth Orsi
Horváth Orsi szo, 2011-12-10 17:43

Én is kipróbáltam és a család kedvence lett.Én raktam mazsolát is az almába,és mivel az almám nagyon leveses volt,kevertem hozzá egy kicsi zsemlemorzsát is...imádták,azóta ha almást sütök,szó se lehet másról...:)

Maja50
Maja50 v, 2011-11-27 11:16

Köszönöm szépen klassz receptet én már sokszor meg sütötten nálunk nagyon nagy sikere van Kellemes szép napot üdv maja

Dorka
Dorka / Dorka v, 2011-11-27 14:45

Kedves Maja!
Nagyon szívesen , örülök,hogy tetszik a recept , na meghát annak is ,hogy ízlett Nektek! Üdv: Dorka

greenpearl
greenpearl / greenpearl sze, 2010-10-06 07:24

Köszönöm a receptet, óriási sikert aratott. Mondjuk a mennyisége azért inkább 14 főre mint 4-re szól :-) Ebből a kollégáim profitáltak, nagyon ízlett nekik is!

Dorka
Dorka / Dorka sze, 2010-10-06 15:15

Kedves Greenpearl!

Nagyon szivesen, örülök,hogy meg vagy vele elégedve! Üdv: Dorka

viktoria.n
viktoria.n k, 2010-05-18 21:57

Hát ez elképesztő! A párom azóta más sütit nem is akar enni, mióta ezt megsütöttem! Tényleg klassz recept!

viktoria.n
viktoria.n h, 2010-03-22 17:48

Ma megsütöttem ezt a finomságot! Kicsit tartottam tőle, milyen lesz a tészta, hogy még tojás sincs benne, és pihentetni sem kell, de tökéletes lett! Fele-fele arányban sima lisztből és teljes kiőrlésű rozslisztből csináltam, nekem nagyon ízlik így! Köszi a remek receptet!

Dorka
Dorka / Dorka k, 2010-03-23 08:35

Szia Viktoria.n!

Nagyon szivesen! Örülök,hogy sikerült , és annak még jobban ,hogy ízlett is. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2009-10-05 12:28

Szia Dorka!

Ezt a finomságot hőlégkeveréssel, vagy alsó-felső sütéssel kell sütni?

1260