r
Nosalty Logó

Almás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Almás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5165.1 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1414.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Elkészítés

A lasagne-hez

  1. A vajat gyenge tűzön megolvasztjuk, belerakjuk a 2 ek simalisztet, majd felöntjük a hideg tejjel, sűrűre főzzük, hagyjuk, kb. 7-8 percet hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a vaníliás cukrot.
  2. Közben az almát vékony szeletekre vágjuk, a magházát kidobjuk. Ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal.
  3. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral és a tojássárgával.
  4. A tepsit kenjük ki vajjal, hintsük ki zsemlemorzsával. Tegyünk alulra a vaníliás öntetből, amire ráhelyezzük a lasagnelapokat (nekem 3 db fért ki), halmozzuk rá az alma felét, csepegtessük meg citromlével, öntsük rá a túrós öntet felét. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük - vaníliaöntet, lasagne, alma, túrós öntet, vaníliás öntet - öntsünk alá egy kevés vizet (1,25-2 dl attól függően, milyen almát használtunk, lédúsat vagy inkább szárazat), majd következik az utolsó sor lasagne, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges levegőt kiszorítsuk, majd leöntjük a maradék vanília öntettel. Alufóliával letakarjuk.
  5. Előremelegített sütőben kb. 55-60 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítva tovább sütjük, hogy kicsi színt kapjon az édesség. Megszórjuk fahéjas cukorral, és pirított mandulával (el is hagyható), vagy csak porcukorral.
  6. Megvárjuk míg kihűl, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11432
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Ajánló

Csak ajánlani tudom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Szeretem az almás - dolgokat, mindig keresgélek valami új recept után, ezt is az interneten találtam (hála annak, aki feltette). Kicsit féltem tőle, de megérte elkészíteni. Nagyon finom.

Hozzávalók

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!