Almás kukoricakása recept

Almás kukoricakása
Almás kukoricakása
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi lakomák után valami könnyebbre vágytam, de nem sósra.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes kukoricakása, kukoricakása, almás kukoricalepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát habverővel a hideg tejbe keverjük.
  2. Ezután belekeverjük a tojást, sót, cukrot, vaníliát, fahéjat és a citromhéjat.
  3. Jól összekeverjük.
  4. Egy 25x35 tepsiben felforrósítjuk a vajat, a masszát beleöntjük, és kis lángon kb. 10 percig sütjük.
  5. A mazsolát rumba áztatjuk, az almát durvára reszeljük.
  6. Kivesszük a sütőből, és ráterítjük a reszelt almát, rászórjuk a mazsolát.
  7. Az előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük.
  8. Majd fakanállal kisebb darabokra törjük, és további 10 perc alatt készre sütjük erős felső lángon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 820
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699