Almás-krumplis tepsis csirke recept

Almás-krumplis tepsis csirke
Almás-krumplis tepsis csirke
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelem a sütőben elkészített leginkább zöldség, és gyümölcskörettel együtt sütött csirkehúsokat. Sokat kísérletezek hogy a legfinomabb. Ez az egyik legjobban készült recept az összes közül, ami a krumpli miatt ráadásul elég kiadós étkezés lehet bárki számára, ha pedig azt elhagyjuk, vagy vöröshagymával helyettesítjük, akkor csodás diétás ételként is fogyaszthatjuk. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jéghideg fekete teával tálalom. 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült rakott csirke almával és krumplival, krumplis rakott csirke, almás csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük enyhén sós vízben, héjastól a krumplit. Kihűlés után az almával együtt karikákra vágjuk.
  2. A jénai tálat, vagy kisebb méretű tepsit kikenjük margarinnal, amire egy sor krumplit, és almát halmozunk.
  3. Erre jöhet az első réteg nagyon vékonyra szeletelt csirkemell filé.
  4. A réteg tetejét megszórjuk a sóval, borsokkal, petrezselyemmel, és egy minimális chilivel.
  5. Megismételjük az egész folyamatot úgy, hogy az utolsó, a felső réteg újra csirke legyen.
  6. Ezúttal a fűszerek előtt ráöntjük a szétnyomott fokhagymával összekevert tejszínt, ami így a rétegek közé folyik.
  7. A végén jöhetnek a fűszerek, majd zárásként vastagon megszórjuk ez egész tetejét parmezán sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol 210 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 6 032
elküldve: 7
receptkönyvben: 160
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Codysz

Mióta szakács: 2017.06.21.
4 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lizzy77
Lizzy77 Sun, 2017-09-03 10:35

A 20 dkg krumpli kb. 2 db közepes krumplit jelent. Valóban csak ennyi kell hozzá? Hogy lesz ebből min. két sor a jénaiban?

codysz
Codysz / codysz Sun, 2017-09-03 12:49

Nem magában teríti be a sort, hanem az almával vegyesen (talán a tetején látszik a fotón), közepes méretű jénai, és én nagyon vékonyra szoktam szeletelni. Mindamellett, nyugodtan használj annyit, amennyi neked jónak tűnik, nem vagyok egy mindent grammra mérő szakács, és az edénytől is függ. Egy biztos, kevesebb kell bele, mint egy rakott krumpliba, pont az almával keverés miatt.

Lizzy77
Lizzy77 Mon, 2017-09-04 14:36

Én egy kicsit félreértettem a dolgot, ugyanis egy egész réteg krumplival kezdtem, erre egy egész réteg alma jött, majd a csirkemell-filé. Én is mindent egész vékonyra szeleteltem. Így csináltam a következő rétegeket is, ezért aztán nekem kicsit több krumpli, alma kellett. De így is nagyon finom lett. Köszönöm a szuper receptet. Lesz ismétlés még sokszor.

1071