r
Nosalty Logó

Almás-krumplis rakott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Almás-krumplis rakott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2667 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 2667 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés vajon, kevés liszttel megpirítjuk. Felöntjük a levessel, belekeverjük a tejszínt, és felforraljuk. Megborsozzuk, beleszórunk 10 dkg sajtot és a petrezselymet.
  2. A héjában főtt krumplit felkarikázzuk. Az almák magházát eltávolítjuk és a krumplival hasonló vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. A másik hagymát megdinszteljük és fűszerezzük borssal, rozmaringgal.
  4. Egy tálba rétegezzük a felkarikázott krumplit és a felszeletelt almát, rákanalazzuk a hagymát.
  5. Leöntjük a mártással, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Forró sütőbe toljuk és 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10335
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Mi leves után főételként ettünk, de köretként is lehet kínálni, szárazabb sült húsok mellé.  Gazdagítható az étel baconnal, sonkával, vagy csirke-, pulykamellel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg itthon a kerti alma és krumpli, valami újat akartam kihozni belőlük, valahol a neten bukkantam rá a receptre és rögtön meg is tetszett. A finom, lágy, bársonyos mártás, az alma és a rozmaring remekül harmonizál egymással. Nekünk nagyon bejött a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek