Almás-kókuszos zabkása recept

Almás-kókuszos zabkása
Almás-kókuszos zabkása
8 perc / előkészület: 3 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a zabkását, de egy idő után unalmassá vált, ezért próbálom valamivel színesíteni reggelenként. Most ezeket találtam itthon, de bármilyen más idény- vagy aszalt gyümölccsel, magvakkal, akár kakaóporral is finom. Diétázók használhatnak méz helyett édesítőt, tej helyett pedig csak vizet, mert úgyis nagyon finom! Gyors, energiadús, napindító finomság!

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skót
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Almás-kókuszos zabkása álom, kókuszos zabkása, gyümölcsös zabkása
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben feltesszük melegíteni a vizet a tejjel, nem muszáj forralni, elég, ha meleg, mert úgy is beledagad a zabpehely. Készíthetjük csak tejjel is, úgy még töményebb, viszont több kalóriát tartalmaz.
  2. Ha már meleg a tej, beletesszük a zabpelyhet, a kókuszt, a mézet, a fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét, a kockára vágott almát és a felaprított diót. Kavargatjuk, megvárjuk, míg besűrűsödik, rottyan egyet és kész is. (Ez kb. 3-4 perc.)
  3. Tetszés szerint meghinthetjük fahéjjal, vagy rácsorgathatunk mézet is, ha nem elég édes. Állni hagyjuk 5 percre, és lehet is fogyasztani :-) Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 099
elküldve: 7
receptkönyvben: 360
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nvivi
nvivi / nvivi Wed, 2015-04-15 18:40

Kedves szapbea! :)
Az előbb készítettem el és bár a holnapi reggelim lesz csak, a fakanál "tisztogatása" után állíthatom, hogy isteni finom már most. Máshol olvastam, hogy ha hagyjuk állni akár reggelig, még jobban megszívja magát és összeérnek az ízek, de már most nagyon finom(nak tűnik). Legközelebb talán még a mézet is elhagyom, illetve most került bele 1, azaz EGY kocka étcsokoládé, ami itt hánykolódott árván már egy ideje, szép színe és aromája lett tőle és még a kalóriákat sem dobja meg túlságosan. :) A diót ugyan kihagytam, de legközelebb talán egy kis földimogyoróval pótolom majd vagy talán még dióra is vetemedem...:)
Egy szó, mint száz, életem első zabkásája, de már biztos, hogy ez még csak a kezdet...;)

szapbea
szapbea / szapbea Wed, 2015-04-15 18:53

Szia Vivi!
Nagyon örülök, hogy tetszik! Én is megszerettem a zabkását, mert nagyon laktató, lehet variálni és nincs benne sok kalória. Tényleg fel lehet dobni bármivel, ami ízlésednek megfelel :) Az étcsoki nagyon jó ötlet, kipróbálom! Én most bele szoktam keverni még forrón egy kis vaníliás pudingport, besűrűsödik tőle és isteni lesz :) Még édesítő nélkül is finom. Van hogy melegen eszem, van amikor hűtő hidegen, mindenhogy finom :) Jó kísérletezést ;)

214