r
Nosalty Logó

Almás káposzta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Almás káposzta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 374 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 1496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát jól átmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosba feltesszük főni a babérlevéllel, őrölt köménnyel, borssal és a húslevessel (leveskockával is jó)
  2. 3 almát meghámozunk, magházát kivágjuk és belereszeljük a káposztába. Kis lángon puhára főzzük (kb 35-40 perc).
  3. Közben a vaj feléből, a liszttel és a tejjel besamelmártástkészítünk: A vajat felolvasztjuk egy láboskában, beleszórjuk a lisztet, kissé megfuttatjuk. Felengedjük a tejjel állandó keverés közben. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük a besamelmártást, belekeverjük a reszelt sajt felét.
  4. Összekeverjük a káposztát és a besamelmártást.
  5. Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kivajazunk, belesimítjuk a káposztás masszát.
  6. A negyedik almát elfelezzük, magházát kiemeljük, cikkekre vágjuk. Szépen elrendezzük a káposzta tetején. Meglocsoljuk egy kevés citromlével. A maradék sajtot rászórjuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma és a sajt szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16189
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Ajánló

Tegnapról maradt egy kis sült hús, ma azzal ettük, de önmagába is komplett ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás káposzta sajttal
8zsuzsa8 210 recept

Régi recept, minden évben elkészítem leglább egyszer. Most csak fél adagot csináltam, mert csak ketten voltunk itthon, de még így is maradt, nagyon kiadós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek