Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-húsos hasé cheddarral

Almás-húsos hasé cheddarral
Almás-húsos hasé cheddarral
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, de mégis különleges falatkák.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz hozzákeverjük az apró kockára vágott almát, a reszelt cheddar sajt felét, a zsályát, a mustárt, és sózzuk-borsozzuk.
  2. A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd szintén hosszában, az egyik felén megöltjük a hússal, a másik felét megkenjük tojással.
  3. Felgöngyöljük a tésztát, finom összenyomjuk az illesztésnél, és falatnyi darabokra vágjuk.
  4. A tésztadarabokat megkenjük tojással, megszórjuk a maradék cheddarral, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos falatkák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2018-01-14 22:53

Kedves Dávid!
Nagyon gusztusosak a husos hasék, jó kis vendégváró falatok.
Egy aprócska megjegyzés, talán nem lenne haszontalan feltüntetni, hogy a leveles tészta 250 g-os, (feltételezem), mivel azt nem kell nyújtani többnyire, de mivel lehet kapni 500 g-os egyébként jó minőségűt, de azt nyújtani kell.
Régebben a receptekben sokszor 1 pohár tejföl szerepelt, ma már ez nehezen értelmezhető, mert ahány pohár annyi féle, a benne levő mennyiséget illetően.
Egy igen régi recept leírásom így kezdődött: végy fél kiló 4,60-as lisztet, ma már ezt legtöbben nem is tudják értelmezni, az ára volt 4 Ft 60 fillér, ez akkoriban tartósan meghatározó volt, ezért többnyire így nevezték, az egyébként finom lisztet.
A túró, ami eddig többnyire 500 g volt egy csomagban, ma már inkább csak 450 g.
Amikor ennyi minden változik, nem árt a mennyiséget pontosan meghatározni.
Üdvözlettel: Margó

745
darált sertéshús 500 g
alma 1 közepes db
cheddar sajt 120 g
zsálya 1 teáskanál
mustár 1.5 teáskanál
1.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db