r
Nosalty Logó

Almás gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Almás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 747 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2983 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 206 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 747 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2983 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az eredeti recept szerint a megmosott, kimagozott almát héjastól kell lereszelni. (Én így nem szeretem, így megpucoltam az almát, és nagylyukú reszelőn reszeltem le.) Az alma levét jól nyomjuk ki.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk egyneművé. Gluténmentes liszttel hagyjuk állni 5-10 percet a masszát, hogy a liszt fel tudja venni a nedvességet - emiatt kell egy picit kevesebb liszt, mint finomlisztből!
  3. A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat, és enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük ki őket.
  4. Forgassuk édes, pirított morzsába. Nagyon finom, ha kevés darált diót is teszünk a morzsába - összeillik az íze az almával. :)
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24977
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Sütéshez, főzéshez való (Barbara) lisztet használtam. A kész gombóc színét nagyban befolyásolja az alma fajtája! A savanykásabb, kevésbé barnulós almából szép, fehér gombócok főnek, míg az édesebb, barnulósabb almából ilyenek, mint a képen. Az ízélmény tekintetében ez teljesen lényegtelen :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén egy régi Konyhaújságban bukkantam a receptre, egy olvasó küldte be anno. Rengeteg almát kaptunk - ami sajnos gyorsan romlik -, így kifejezetten almás receptet kerestem. Nagyon finom, egyszerű kis gombóc ez :) Pszt! A férjem megette a felét egyedül :-D Érdemes kipróbálni! A főzési idő attól függ, mennyire forraljuk a vizet a gombóc alatt! Kb. annyi ideig fő, mint egy túrógombóc. Érdemes egyet szétvágni és ellenőrizni, hogy megfőtt-e, nem ragacsos-e a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek