Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás golyó mandulával

Almás golyó mandulával
Almás golyó mandulával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukor, liszt, tej, tojásmentes édességet szerettem volna készíteni. Jó, nem? Akkor miből lesz? Zöldségből, gyümölcsből. Így még azok is esznek vitamindús ételt, akik egyébként nem rajonganak pl. a nyers sárgarépa rágcsálásáért. Nálunk bevált. Próbáljátok ki! Egyszerű, sütni sem kell, és tényleg jó. Cukor nélkül is.

hozzávalók / 8 adag

  • 3 alma reszelve (alma reszelőn)
  • 2 közepes sárgarépa sajtreszelőn reszelve
  • 20 dkg darált mandula
  • kb. 1 kk fahéj (ízlés szerint)
  • + kókuszreszelék vagy darált dió vagy darált mandula a golyók beleforgatásához

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, de főleg azoknak, akiknek oda kell figyelniük a cukor, tej, tojás, liszt bevitelre, illetve ezeket kell korlátozniuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás-répás golyó, répás golyó, sárgarépás golyó, gluténmentes golyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk az almát és a sárgarépát, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat és a mandulát. (Lehet darált kekszet is, de akkor nem gluténmentes.) Jól összegyúrjuk, majd legalább 15 percre állni hagyjuk, de lehet akár 1-2 órára is.
  3. Golyókat formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  4. Azonnal is fogyasztható, de hűtőbe téve igazi frissítő, cukor, liszt és mindenféle "műanyag" mentes édességet kapunk. Minőségét megőrzi kb. 5 napig, hűtőben tárolva.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 62 242
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 032
elkészítve: 74/81
Facebookon megjelent: 1

szakács

glutenfree

Mióta szakács: 2013.04.02.
10 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyiff
nyiff Sat, 2014-04-26 17:17

Nagyon finom lett,köszönjük! (Mi darált háztartási kekszet tettünk bele)

glutenfree
glutenfree / glutenfree Fri, 2014-07-04 23:10

Szívesen. Tréningen én is csináltattam a résztvevőkkel kekszesen, és nagyon klassz lett. Főleg 2-3 nap múlva, behűtve. Az idő múltával egyre jobb lett. Csakhát háztartási keksszel már nem gluténmentes. Egyébként van egy másik kókuszos golyó receptem is itt a nosalty-n, az gluténmentes kekszporral készül.

márcsító
márcsító Wed, 2013-11-13 21:07

Szia! neked hogyan áll össze golyóvá ez a három összetevő? mi lehet a titok? :) mert nekem kellett beleraknom zabpelyhet is, hogy meg tudjam formázni...de amúgy nagyon jó cucc! :)

glutenfree
glutenfree / glutenfree Wed, 2013-11-13 21:51

Szia! Nekem összeállt. Mondjuk nem úgy, mint a kekszes golyó. Dehát aki alternatív anyagokkal dolgozik, annak rugalmasnak kell lennie. :) 3 "titka" lehet: a répa és az alma nedvességtartalma (ne csavard ki, mert kell a lé), összegyúrás után állni kell hagyni, akár 1 órát is lehet. A golyót összenyomkodva készítettem, utána a kókuszbaforgattam és ezt követően görgettem a két tenyerem között, hogy igazi golyó formájú legyen. Ha nem vagytok lisztérzékenyek, tehetsz hozzá (vagy mandula helyett) darált háztartási kekszet is - ha leves az alma, nagyon könnyen összeáll, jó rugalmas lesz a tészta. Ilyet is készítettünk már a tréningemen. Nagyon finom volt, ahogy teltek a napok, 2., 3. nap egyre jobb lett. Egyik ismerősöm angol kekszet darált le, azzal dúsította. Én nagyon szeretem ezt a kevés féle alapanyagos golyót, egyszerű és mégis extra(egészséges). Üdv: Hajni