r
Nosalty Logó

Almás-diós téli álompite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takiszaki
Almás-diós téli álompite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Pite alap

Almás-diós feltét

Elkészítés

Pite alap

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. A lényeg, hogy a vaj jéghideg legyen, így lesz meg a kívánt morzsás állag.
  2. Kanalanként elkezdjük adagolni a jéghideg vizet. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára borítjuk, és egy gombócot formálunk belőle. Figyeljünk arra, hogy a tésztát ne gyúrjuk szét, inkább csak formázzuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel meghintjük, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
  5. Kivesszük a tésztát, és óvatosan piteforma méretre kinyújtjuk, a széleit felhajtjuk, majd a kivajazott formába borítjuk. Kb. 25 perc alatt 180°C-on megsütjük, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Almás-diós feltét

  1. Amíg sül a tésztánk, a vaníliás pudingot elkészítjük, és hagyjuk kicsit megdermedni, de még folyós állagú legyen.
  2. A kihűlt tésztára ráöntjük a pudingot, majd az almát felszeleteljük, és ráhalmozzuk a pudingra. Meghintjük egy kis fahéjjal. TIPP: én karamellt készítettem, és az almákat ebbe beáztattam, így a barna cukrot el lehet hagyni.
  3. A diót megpirítjuk forró serpenyőben, majd durvára vágjuk. Ezután az almára szórjuk.
  4. Az étcsokit felolvasztjuk (ez mehet párhuzamosan a puding készítésével), és a tortára csepegtetjük.
  5. Hűtőbe tesszük a tortánkat úgy 1-2 órára, és utána kivéve lehet szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11972
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Ajánló

Ebéd vagy vacsora utáni kellemes perceket átélni kívánóknak ajánlom. Egy pohár vörösbor vagy forralt bor jól passzol hozzá. Sok sikert és jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Itt a tél lassan a nyakunkon, így egy komor estén gondoltam, belopom a finom illatokat és ízeket a lakásba :) Javaslok mellé vörösbort, forralt bort vagy egy pohár tejet. Tipp: mindenki bátran akár pl. pirított, tört, mogyorót is rakhat a sütire, elrontani vele nem lehet!

Hozzávalók

Pite alap

Almás-diós feltét

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?