r
Nosalty Logó

Almás-diós pite (Diós almáspite 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Almás-diós pite (Diós almáspite 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a tészta megkenéséhez

Összesen 652 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a tészta megkenéséhez

Összesen 6526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a tészta megkenéséhez

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 652 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    375.9 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2858.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.3 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2380 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 6526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az almákat és a körtéketmegmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, kivágjuk a magházukat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Majd azonnal meglocsoljuk az egyik citrom levével.
  2. A kristálycukrot egy jó nagy serpenyőben (el kell férni még az almáknak és körtéknek benne) elkezdjük karamellizálni, majd rádobjuk az almákat, és ráfacsarjuk a másik citrom levét is. Várunk, amíg egy kicsit összeesnek az almák, és a cukor újra elkezd feloldódni, ekkor hozzáadjuk a fahéjat és a vajat, majd felforraljuk az egészet.
  3. Ha felolvadt már a vaj is és a cukor is, akkor a pudingport elkeverjük fél deci hideg vízben, és az almákhoz öntjük, majd további 1 percig forraljuk, vagy amíg eléggé be nem sűrűsödött. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A tésztához meglangyosítjuk a tejfölt, beletördeljük a friss élesztőt, beleütjük a tojást, és jól elkeverjük.
  5. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és végül összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Kelesztés nélkül dolgozunk vele, vagy egy egész éjszakán át hűtőben pihentetjük. Csinálunk belőle egy kisebb és egy nagyobb cipót.
  6. A sütőt előmelegítjük, és a piteformámat kivajazzuk, kilisztezzük. Kinyújtjuk a nagyobbik cipónkat, és a piteformába illesztjük, de a fölösleget nem vágjuk le, mert az még kell. Az alját jó sűrűn megszurkáljuk villával.
  7. Az aljára szórjuk a darált diót, ennek a tetejére simíjuk az almás tölteléket, majd erre még rászórjuk a durvára vágott diót (én ezt elfelejtettem, ezért a tojással bekenés után a pite szélére szórtam a diót).
  8. Kinyújtjuk a kisebbik cipót is, és teljesen befedjük vele a pitét. Az oldalán maradt tésztát elkezdjük betűrni a pitéhez, hogy jó vastag legyen a széle és egy villával még megnyomkodjuk, hogy biztosan összetartsanak. A pite tetejére kis nyílásokat vágunk, de nem túl nagyokat, mert akkor kifolyik a töltelék.
  9. Végül a tetejét és a szélét megkenjük a tojás sárgájával, és 40 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16734
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagypapám nagyon szeret minden olyan süteményt, amiben alma van. Én meg szeretem, ha az almás pitében van jó sok puding is, és ilyen receptet a "66 torta" (Lajos Mari - Hemző Károly) könyvében találtam. Egy kicsit módosítottam rajta, mert nem volt kedvem a rácsokkal pepecselni, ezért egy igazi amerikai almás pite lett belőle, és isteni finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?