r
Nosalty Logó

Almás-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7159.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1539 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    815 mg
  • Foszfor
    3328 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    347 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7510 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 3535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót ledaráljuk, az almát és a répát megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük.
  2. Összekeverjük az összes hozzávalót.
  3. Két kanállal beleosztogatjuk a papírokba.
  4. Betesszük a sütőbe. Egy teljes óra kellett hozzá közepes fokozaton (ez sütőtől függ, néha rá kell pislantani -én normál méretű muffinsütőben készítettem).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22997
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Ajánló

Ha kisebb muffinokat készítünk, bátrabban merik megkóstolni, és kapósabb is. Na még egyet.. egy utolsót ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát igen, ez megragadta a fantáziámat, én is elkészítettem. Igaz, hogy kinézetre ikrek, de picit máshogy készültek. Több almát, répát és diót tettem bele, amitől kicsit nedvesebb lett, a cukor mennyiségén nem változtattam, így az édesszájúak még min. 5 dkg-t rádobhatnak, az alma, répa felveszi. Akár frissen sülve is kellemes, de a kevert tésztákat nem ajánlott  "azon frissiben" enni, mert megterhelő a gyomornak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!