r
Nosalty Logó

Almás-diós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Almás-diós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1101 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6604 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 200 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1101 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3346.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1821.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 6604 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejfölben elkeverjük az élesztőt.
  2. A tésztának valókat jól összegyúrjuk, és kétfelé szedjük. Addig pihen, amíg az almát megpucoljuk.
  3. A megpucolt, lereszelt almát ízesítjük a cukorral és a fahéjjal.
  4. Az egyik kinyújtott tésztával kibéleljük a tepsit, és a dióval megszórjuk.
  5. Rátesszük az ízesített almát, és eligazgatjuk.
  6. Befedjük a másik kinyújtott tésztával, azt villával megszurkáljuk és cukros vízzel megkenjük, amitől szép színt fog kapni.
  7. Előmelegített sütőben, sütőtől függően kb. 35 percig sütjük, alacsony lángon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10644
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finom almás-diós sütit. Egyszerű, gyors és finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szakácskönyvből készítettem először, már nagyon régen, és azóta elég sűrűn van nálunk, mivel minden korosztály, így az idősebbek is szeretik.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek