r
Nosalty Logó

Almás-diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 4597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk tejjel, kis cukorral.
  2. A liszteket összemérjük, a vajat megmikrózzuk (csak lágyra, nem forróra).
  3. 1 db tojást, olajat, cukrot, csipet sót, napraforgó olajat összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk. Az egész tésztát összegyúrjuk, kellemes, lágy tésztát kapunk 15 perc alatt. Nem ragad a kezünkre, a tálhoz sem. Arra ügyeljünk, a tészta ne legyen kemény! 40 percet kelesztjük, letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen.
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára kivesszük. 3 egyenlő kis cipót formálunk kör alakú, 5 mm-es kis lapokat gyúrunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.
  5. A megkent tészta cikkelyekre helyezett almákat beletekerjük a vastag felénél kezdve. Kis kifliket készítünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket. 20 perc pihentetés után, 180 fokra állított hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük, csakis azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk. Kb. 1,5-2 cm vastag ék alakút készítünk. (Van alma szelető, kör alakú.)
  3. A diót cukorral összekeverjük. Ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket egy tálkában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1078
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Ajánló

A diót több cukorral vagy kis fahéjjal, ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes ízű, alma-dió párosítás. Mindezt édes kiflibe töltve. A leválogatott almákat télire elraktározzuk. A kissé nem szépeket, kicsit hibásakat pont ide kipucolom, hasznosítom. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek