Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-chai fűszeres energiabombák

Almás-chai fűszeres energiabombák
Almás-chai fűszeres energiabombák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis golyó formájú nassolni valókat mindig is nagyon szerettem, így találtam rá ezekre a különleges, egzotikus, indiai ("chai") ízvilágú egészséges golyókra. Ahogy a neve is mutatja, nem fogyókúrás falatok, hiszen pont az a lényegük, hogy kis falatkákba koncentrálódik sok energia - cserébe a kalóriák egészséges alapanyagokból származnak. Az alapanyagok között szerepel a mandulavaj, ennek a receptjét itt találjátok.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a mandulavajat: 200 g hántolatlan (azaz a barna belső héjat is tartalmazó) egész mandulát késes aprítógépben aprítsuk addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha nincs lehetőség vagy türelem a mandulavajat otthon elkészíteni, akkor bio-, egészségboltokban meg is vásárolhatjuk a kész terméket.
  2. A szárított almakarikákat vágjuk, törjük apró darabokra, akkorákra, hogy ne álljanak ki majd a golyókból.
  3. Egy keverőtálba tegyük bele a mandulavajat, a zabpelyhet, a mézet, a feldarabolt szárított almát, a fűszereket, majd keverjük egyneművé a masszát.
  4. Enyhén vizes kézzel készítsünk belőle diónyi méretű golyókat - nekem ebből a mennyiségből 24 db golyó lett.
  5. A golyókat legalább fél órára, de akár hosszabb időre is tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

131
zabpehely 120 g
mandulavaj 120 g
méz 80 g
szárított almakarika 60 g
gyömbérpor 0.25 teáskanál
szegfűszeg 0.25 teáskanál
kardamom 0.25 teáskanál
fahéj 0.25 teáskanál