Almás batyu Bettus konyhájából recept

Almás batyu Bettus konyhájából
Almás batyu Bettus konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés bármikor! Igaz hétközben nehezebb, de nem lehetetlen! A hétvége az időigényesebb recepteké, de hétköznap jöhetnek a gyors és egyszerű megoldások! Ez a recept is ilyen, gyorsan elkészíthető édesség! A receptet véletlenül találtam az életszépítők oldalán! És egyből megtetszett, így hát jött a sütés és az almás batyu bekerült a kedvencek közé!

hozzávalók / 4 adag

  • 2 cs leveles tészta
  • 6-8 db alma
  • porcukor ízlés szerint
  • kristálycukor ízlés szerint
  • barna cukor ízlés szerint
  • 1-2 tk fahéj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás táska, fahéjas almás batyu, almatöltelékes batyuk

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát ízlés szerint megcukrozzuk, és hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A leveles tésztából négyzeteket vágunk, és a lereszelt, cukrozott almát a tészta közepébe kanalazzuk (kb. 1 evőkanálnyi alma elég egy négyzetre).
  4. A négyzet 4 csücskét összefogjuk, összenyomjuk, és egy kicsit megcsavarjuk.
  5. A nyers tészta tetejét meghintjük porcukorral, és ízlés szerint egy kis barna cukrot is tehetünk rá! A cukor finom karamellréteget képez a batyun.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 974
elküldve: 0
receptkönyben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettus

Mióta szakács: 2012.11.10.
2 recept

Legfrissebb cikkek

Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
Húsvéti kisokos a tojásokról
Húsvéti kisokos a tojásokról
A húsvéti ünnepi időszakban a tojás rengeteg különböző formában vonul fel. Főzzük, festjük, töltjük, majonézt készítünk belőle, sütünk, kalácsra kenjük. Mi mindent kell tudni?