Almás batyu Bettus konyhájából recept

Almás batyu Bettus konyhájából
Almás batyu Bettus konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés bármikor! Igaz hétközben nehezebb, de nem lehetetlen! A hétvége az időigényesebb recepteké, de hétköznap jöhetnek a gyors és egyszerű megoldások! Ez a recept is ilyen, gyorsan elkészíthető édesség! A receptet véletlenül találtam az életszépítők oldalán! És egyből megtetszett, így hát jött a sütés és az almás batyu bekerült a kedvencek közé!

hozzávalók / 4 adag

  • 2 cs leveles tészta
  • 6-8 db alma
  • porcukor ízlés szerint
  • kristálycukor ízlés szerint
  • barna cukor ízlés szerint
  • 1-2 tk fahéj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás táska, fahéjas almás batyu, almatöltelékes batyuk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát ízlés szerint megcukrozzuk, és hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A leveles tésztából négyzeteket vágunk, és a lereszelt, cukrozott almát a tészta közepébe kanalazzuk (kb. 1 evőkanálnyi alma elég egy négyzetre).
  4. A négyzet 4 csücskét összefogjuk, összenyomjuk, és egy kicsit megcsavarjuk.
  5. A nyers tészta tetejét meghintjük porcukorral, és ízlés szerint egy kis barna cukrot is tehetünk rá! A cukor finom karamellréteget képez a batyun.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 225
elküldve: 0
receptkönyben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettus

Mióta szakács: 2012.11.10.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.