Almás batyu Bettus konyhájából recept

1 adag
724
kcal
Almás batyu Bettus konyhájából
Almás batyu Bettus konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés bármikor! Igaz hétközben nehezebb, de nem lehetetlen! A hétvége az időigényesebb recepteké, de hétköznap jöhetnek a gyors és egyszerű megoldások! Ez a recept is ilyen, gyorsan elkészíthető édesség! A receptet véletlenül találtam az életszépítők oldalán! És egyből megtetszett, így hát jött a sütés és az almás batyu bekerült a kedvencek közé!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás táska, fahéjas almás batyu, almatöltelékes batyuk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát ízlés szerint megcukrozzuk, és hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A leveles tésztából négyzeteket vágunk, és a lereszelt, cukrozott almát a tészta közepébe kanalazzuk (kb. 1 evőkanálnyi alma elég egy négyzetre).
  4. A négyzet 4 csücskét összefogjuk, összenyomjuk, és egy kicsit megcsavarjuk.
  5. A nyers tészta tetejét meghintjük porcukorral, és ízlés szerint egy kis barna cukrot is tehetünk rá! A cukor finom karamellréteget képez a batyun.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 244
elküldve: 0
receptkönyben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettus

Mióta szakács: 2012.11.10.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
725