Almás batyu Bettus konyhájából recept

1 adag
725
kcal
Almás batyu Bettus konyhájából
Almás batyu Bettus konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés bármikor! Igaz hétközben nehezebb, de nem lehetetlen! A hétvége az időigényesebb recepteké, de hétköznap jöhetnek a gyors és egyszerű megoldások! Ez a recept is ilyen, gyorsan elkészíthető édesség! A receptet véletlenül találtam az életszépítők oldalán! És egyből megtetszett, így hát jött a sütés és az almás batyu bekerült a kedvencek közé!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás táska, fahéjas almás batyu, almatöltelékes batyuk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát ízlés szerint megcukrozzuk, és hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A leveles tésztából négyzeteket vágunk, és a lereszelt, cukrozott almát a tészta közepébe kanalazzuk (kb. 1 evőkanálnyi alma elég egy négyzetre).
  4. A négyzet 4 csücskét összefogjuk, összenyomjuk, és egy kicsit megcsavarjuk.
  5. A nyers tészta tetejét meghintjük porcukorral, és ízlés szerint egy kis barna cukrot is tehetünk rá! A cukor finom karamellréteget képez a batyun.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 323
elküldve: 0
receptkönyben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettus

Mióta szakács: 2012.11.10.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
725