r
Nosalty Logó

Almás-barackos rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-barackos rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 758 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8063.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2860 mg
  • Nátrium
    3012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét 2-3 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a felületüket bevagdaljuk, és könyvszerűen kinyitjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk belőlük. Az elkészült szeleteket besózzuk.
  2. Egy közepes jénaiba a bacon szalonnát sugarasan beletesszük. Ami kilóg, azt kihajtjuk, mert erre még szükségünk lesz.
  3. Egy sor csirkemellszeletet leteszünk a szalonnára.
  4. Erre kerül a vékonyan felszeletelt sajt úgy, hogy befedje az egész húst.
  5. A következő réteg a megpucolt és szeletekre vágott alma, majd erre kerül a szintén megpucolt és felszeletelt barack. A rétegeknek be kell fedniük egymást, így ha kevésnek bizonyul valamelyik gyümölcs, bátran lehet még hozzátenni.
  6. A gyümölcsös rétegre ismét sajt kerül, amit befedünk a maradék csirkemellel.
  7. A bacon kilógó részét ráhajtjuk a húsra.
  8. A tejfölben elkeverjük a tojást, és ezzel leöntjük a húst.
  9. Lefedjük a jénait, és addig sütjük 200 fokon, amíg a teteje el nem kezd színesedni. Ekkor levesszük a tetejét, és pirulásig így sütjük tovább, hogy a leve egy kissé elpárologjon. Tortaszerűen vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6423
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, nyári csirkemellből készült étel, így a csirkemell sem lesz olyan száraz. Ha nincs barack szezon, nélküle is elkészíthető (az első kísérletem nekem is csak almát tartalmazott). Hidegen is kitűnő. A képet is így készítettem, mert ha hideg, akkor nem esik szét darabjaira tálaláskor. A kiengedett lével pedig meg lehet locsolni a rizst is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?