r
Nosalty Logó

Almarózsás vaníliás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almarózsás vaníliás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (két adag)

A töltelékhez (egy adag)

Összesen 958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (két adag)

A töltelékhez (egy adag)

Összesen 4788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (két adag)

A töltelékhez (egy adag)

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    2654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.3 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1329.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 4788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához (két adag)

A töltelékhez (egy adag)

Elkészítés

A tésztához (két adag)

  1. A fagyos vajat gyors mozdulatokkal vágjuk kis kockákra, majd a többi hozzávalóval együtt, kivéve a teljes víz mennyiséget, a fent jelölt mennyiség kb. a felét, tegyük késes aprítógépbe, majd kapcsoljuk be a gépet. Csak addig aprítsuk, amíg morzsás állagot nem kapunk, ha szükségét látjuk, öntsünk hozzá még jeges vizet, de csak kis adagokban. Addig keverjük, amíg látjuk, hogy kezd összeállni, ekkor vegyük ki, gyors mozdulatokkal formáljunk belőle cipót (nem kell gyúrni).
  2. Mérjük meg, majd osszuk kétfelé, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  3. Ha a tészta eleget pihent, lisztezett felületen kinyújtjuk, és a sodrófa segítségével a piteformába egyengetjük (ha egy pitét szeretnénk készíteni, csak az egyik darab tésztára lesz szükségünk, a másik három-négy napig eláll a hűtőben, de jól tűri a fagyasztást is, így bármikor felhasználható). Ha elkészültünk, néhány helyen villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
  4. A krémet az elősütött pitetésztára simítjuk, majd szépen sorban, szorosan kirakjuk az almarózsákkal. Visszatoljuk a forró sütőbe, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Nem bírtam kivárni, hogy teljesen kihűljön, így langyosan szeleteltem fel, fahéjas porcukorral hintettem meg a tetejét!

A töltelékhez (egy adag)

  1. Közben egy edénybe mérjük a lisztet, a cukrokat, hozzáadjuk a tojások sárgáit, egy kevéske tejet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  2. Az almákat félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. Ha rendelkezünk éles gyaluval, akkor azon vékony cikkelyekre vágjuk, ha nem, akkor éles késsel a lehető legvékonyabb szeletekre.
  3. Innentől két lehetőségünk van, vagy forrásban lévő cukros vízbe dobjuk a felszeletelt almákat, és néhány percig forraljuk, vagy mikróban melegítjük néhány percig, amíg kicsit meg nem puhulnak és formázhatóvá válnak. Nem használok mikrohullámú sütőt, így én az első verzió alkalmazásával készítettem, néhány perc után szűrőlapáttal papírtörlőre szedtem az almaszeleteket, és szépen elkezdtem megformálni a rózsákat. A kisebb, rövidebb darabokból a közepét tekertem össze, majd a formásabb nagyobb szeleteket szépen köré igazítva, próbáltam rózsát formálni. Az elsők katasztrófába torkollottak, de a harmadik-negyedik után kezdtem ráérezni a dologra! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3572
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Engem is elért az almarózsa "őrület", úgy éreztem, ki kell próbálnom! :))) Ez a vaníliás szépség lett a végeredménye...

Hozzávalók

A tésztához (két adag)

A töltelékhez (egy adag)

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek