r
Nosalty Logó

Almaleves Turmix konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Almaleves Turmix konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

Összesen 224 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

Összesen 895 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

Összesen 51 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 224 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 895 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A fűszereket teatojásban feltesszük főni a narancs- és citromhéjjal.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és feldaraboljuk, majd a forró fűszeres léhez adjuk, és puhára főzzük.
  3. A tojássárgáját és a tejfölt kikeverjük, az étkezési kenyítőt kevés vízben feloldjuk, és az egészet összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a leveshez, és besűrítjük.
  5. Botmixerrel pépesítjük vagy turmixoljuk. (Én a héjakat is leturmixoltam, majd egy szűrün átengedtem, mert még soha nem sikrült úgy, hogy kisebb darabkák ne maradjanak benne.)
  6. A végén leheletnyi fahéjjal meghintjük. (Az intenzívebb ízhatás eléréséhez fogyasztásig visszatehetjük a fűszeres tojást.)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7395
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

A gasztrobloggerek indítottak egy húsvéti ajánlat játékot, ez a leves volt az ajánlatom egyik eleme. Aki szereti a gyümölcsleveseket, akár ünnepek alkalmával is elkészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen főztem almalevest, most, hogy összehasonlító elemzést végzek szakácskönyvek között, picit módosítva készítettem el ezt a levest. Korábban, míg nem folytattam ennyire egészséges életmódot, úgy készítettem, hogy az alma felét főzés közben kiszedtem, majd a másik felét leturmixoltam, és készen kapható vaníliapudinggal besűrítettem, majd a darab almákat visszatettem. Mindenki nagyon szerette. Később áttértem minden gyümölcs típusú levesnél a tejszínes kukoricakeményítős sűrítésre. Pár napja olvasgatom a Czifray féle szakácskönyvet, ahol szinte minden étel tojás székével sűrítenek, így a mai levesnél kicsit újítottam. A klasszikusok  (Czifray és Magyar Elek) vajon vagy zsíron pirított zsemlét vagy fehér kenyéret ajánlanak hozzá. Én el sem tudom képzelni vele, hidegen meg végkép, mi kevés saját készítésű fahéjas müzlivel ettük, és pici tejszínt csurgattunk bele. Azt jobban el tudnám képzelni, hogy a tojás fehérjéthabbá verjük, tejben megfőzzük, és a leveshez adjuk, mint a madártejnél, de ezt az ötletemet egy következő alkalommal próbálom ki. :) (Akit érdekel, hogy a klasszikusok hogyan készítik, a blogomon megnézheti az eredeti recepteket.)

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek