Almaleves Odzsi konyhájából recept

Almaleves Odzsi konyhájából
Almaleves Odzsi konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom gyümölcsleves, és gyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás leves, pudingos almaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis fazékba tegyük előre főni az egész fűszereket kevés vízzel. Kb. 20 percre.
  2. Hámozzuk és kockázzuk ízlés szerint az almát. Citromos vízben nem barnul meg főzésig.
  3. A főzős, vaníliás pudingot keverjük össze a tejföllel és a vaníliás cukorral egy kisebb tálkában.
  4. Egy közepes fazékba tegyük bele az almát, sót, levágott citromhéjat és levéből ízlés szerint, cukrot vagy édesítőt, mézet, az előfőzött fűszeres vizet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha felforrt, keverjük meg párszor, és kóstoljuk meg az édességét, savanyúságát, ha kell, még ízesítsük tovább. Lehet még hozzáadni őrölt fahéjat és szegfűszeget is. Nagyon hamar megfő!
  5. A tejfölös cuccot hígítsuk fel egy kis főzőlével, és öntsük vissza a fazékba, folytonos keverés mellett. Ha felforrt, elkészült a levesünk, mehet hűlni. Hűtőben tároljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

173