A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.
Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a főzőlével simára keverünk. Kavargatás közben a leveshez öntjük, és éppen csak forrni hagyjuk.
A habgaluskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és cukros vízben kifőzzük úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát.
elkészítés
A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.
Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a főzőlével simára keverünk. Kavargatás közben a leveshez öntjük, és éppen csak forrni hagyjuk.
A habgaluskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és cukros vízben kifőzzük úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát.
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon finom és érdemes megcsinálni én már kipróbáltam és nagyon ízletes
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. december 22-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: karácsonyi esszencia
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. november 24-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: fűts a sütővel!
Üdvözlettel, NoSalty