Almaleves habgaluskával recept

Almaleves habgaluskával
Almaleves habgaluskával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, ínycsiklandó almaleves.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A habgaluskához

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

aszalt szilvás almaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.
  2. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a főzőlével simára keverünk. Kavargatás közben a leveshez öntjük, és éppen csak forrni hagyjuk.
  3. A habgaluskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és cukros vízben kifőzzük úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát.



     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 322
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maszkos1999
Maszkos1999 p, 2016-05-27 12:53

Nagyon finom és érdemes megcsinálni én már kipróbáltam és nagyon ízletes

293