Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves 9. - borral

Almaleves 9. - borral
Almaleves 9. - borral
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami terápiás levesre vágytam. Bár nem jellemző :), de valahogy néhány hete egy pohárnyi rozé csak nem akart elfogyni. Gondoltam, összehozom a kellemest a még kellemesebbel, elvégre a forralt bor is hasonló fűszerezésű. Így született ez a finom rozés almaleves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kedélyjavítónak. Télen melegen, nyáron hidegen.
Természetesen rozé helyett fehérborral is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, és egy fazékban 1 liter vízbe tesszük, amelybe előzőleg belecsavartuk a citrom levét.
  2. Hozzáadjuk a kicsavart citromok héját (fontos, hogy alaposan megmossuk, a tartósító vegyszert lesikáljuk), a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, és hoozáöntjük a bort.
  3. 10-15 perc alatt puhára főzzük az almát.
  4. A levesből kimerünk 1-2 merőkanálnyit, habverővel csomómentesen feloldjuk benne a pudingport.
  5. Visszaöntjük a levesbe, és összeforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 6 162
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

boros almaleves, rozés almaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magyors
magyors Tue, 2015-05-19 12:59

Nagyon finom volt! Feldobta a kicsit már megunt elkészítési módot. Én vagy tejjel és vaníliás pudinggal készítem, vagy barack/meggy befőtt levével, mazsolával, de ez most egy új íz volt, köszönet érte! :)

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2015-03-19 11:51

Tetszik, nekem is van maradék bor, de nem lehet állandóan inni. :D Abból is almaleves lesz, vagy esetleg barack befőttel csinálom meg.

207
alma 4 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 l
fehérbor 2 dl
cukor 10 teáskanál
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 0.5 csomag