r
Nosalty Logó

Almahabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Almahabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 3893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 3893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almahabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Almahab készítése:
  2. A hámozott almát kockára vágjuk és a vajon kisrugóssal kevergetve pürévé főzzük, őrölt fahéjjal ízesítjük, kihűtjük.
  3. Hozzákeverjük a durvára vágott dióbelet.
  4. A tojásfehérjékből kevés citromlével és a cukorral kemény habot verünk.
  5. Közvetlen a felhasználás előtt összekeverjük az almapürét a tojáshabbal.
  6. Tészta készítése:
  7. A túrótortánál leírtak szerint összegyúrjuk a linzertésztát.
  8. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát.
  9. Előmelegített sütőben elősütjük a tésztát (10 perc), majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk (ekkor állítjuk össze az almahabot).
  10. A langyos tésztára tesszük az almahabot.
  11. Az előmelegített sütőben takarékon sütjük készre a sütit.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33270
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almahabos linzer
Harmathy Ildikó 313 recept

Elfogyott Vilmosom Mikulásra begyűjtött csokoládé-hegye, sütit kívánt. Alma volt itthon, dió és elhasználásra váró maradék tojásfehérje, töprengtem, mit süssek: almafelfújt, almás rizskoch....? Amikor megjött az üzenet: Maczaliné megreklamálta a túrótortám tésztáját. Ez el is döntötte a kérdést: linzertésztát kell készítsek. Haloványan emlékszem a régmúltból arra, amikor a linzertésztával bajaim voltak: vagy szét akart esni vagy nagyon kemény lett, de sajnos már nem emlékszem, mi volt a bajok oka. Ez a linzertészta akkor jó, ha kerül rá valami. Ha a linzert önmagában akarom feladni, akkor mindig teszek a tésztához olajos magvat (lásd: Diós ropogós).

Hozzávalók

A tésztához

Az almahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek