r
Nosalty Logó

Alma korong alatt sült csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Alma korong alatt sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alma magházát kivájjuk, 1 cm-es darabokra, korongokra vágjuk. Ha egészséges az alma héja, akkor rajta hagyhatjuk, de előtte megmossuk. Ha nem, akkor lehámozzuk.
  2. A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.
  3. A hőálló tálat kikenjük a margarinnal. A húsokat az aljába helyezzük, rátesszük az almakorongokat. (Nekem kisebb almám volt, így 2 korong került a hús szeletekre, mert nagyok voltak a szeletek.)
  4. Az almát olvasztott mézzel meglocsoljuk, egy csipetnyi fahéjjal megszórjuk. (Ha nem ízlik a méz és a fahéj, akkor elhagyható.)
  5. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, a tál aljába ½ dl vizet is teszünk, és alufóliával befedjük a tálat. 210 fokra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük. Az alufóliát levesszük róla, és még addig sütjük (kb. 5-10 perc), míg a sajtnak szép színe lesz.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4092
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Az interneten láttam a receptet. Nagyon szeretjük a gyümölccsel készített húsokat is. Elkészítettem, nagyon ízlett nekünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?