r
Nosalty Logó

Alföldi paradicsomos káposzta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gabimami58
Alföldi paradicsomos káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 626 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 626 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.4 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12386.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    8920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 2500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1451 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 90 Kcal

Elkészítés

  1. A káposztát jól kimossuk (ne legyen túl savanyú), a fazék aljára két maréknyit teszünk, erre tesszük a megtisztított csirkecombokat és a fűszereket, majd ismét káposzta, és erre a kis darabokra vágott disznóhús, s végül a maradék káposztával befedjük.
  2. Ráöntjük a vizet, és takaréklángon 1 és fél órát főzzük, majd a zsírból és a lisztből aranybarna rántást készítünk, ebbe tesszük a piros őrölt paprikát, majd kicsit főzzük és a káposztára öntjük, ezután az 1 nagy paradicsomkonzervet belekanalazzuk, kissé megkeverjük és jól összeforraljuk.
  3. Lehet tálalni! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 73601
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alföldi paradicsomos káposzta
Gabimami58 139 recept

Én erről csak annyit tudok írni, mikor januárban kórházban feküdtem a tévépaprikában láttam az elkészítését. S akkor leírtam a hozzávalókat, s azt mondtam a szobatársaimnak, csak kerüljek haza, elfogom készíteni. Így történt, hogy mikor hazajöhettem a párommal megvetettem mindent hozzá, és elkészítettem. Azóta már több alkalommal, még az unokáimnak és gyermekeimnek is ízlett. Pedig csak tévében láttam, és csak a hozzávalókat írtam le, így megmaradt bennem az elkészítése is. Most örömmel osztom meg veletek, annak ellenére, hogy nem jó dolog a kórházban fekvés, de tévét nézhetünk, és még ezen kívül más ételt is írtam le, amit elkészítettem már 5-ször.

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.