r
Nosalty Logó

Alaszkai tőkehalfilé kétféle pürével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Alaszkai tőkehalfilé kétféle pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a mentás zöldborsópüréhez

hozzávalók a korianderes vöröslencsepüréhez

Összesen 503 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a mentás zöldborsópüréhez

hozzávalók a korianderes vöröslencsepüréhez

Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a mentás zöldborsópüréhez

hozzávalók a korianderes vöröslencsepüréhez

Összesen 142 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2787 micro
Összesen 503 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5573 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a mentás zöldborsópüréhez

hozzávalók a korianderes vöröslencsepüréhez

Elkészítés

hozzávalók a halhoz

  1. A halat alaposan bedörzsöljük sóval és az őrölt paprikával, majd az olívaolajon pár perc alatt készre sütjük.
  2. A zöldborsót a vízzel feltesszük párolni, sózzuk-borsozzuk. Ha megpuhult, turmixgépbe rakjuk egy jó marék mentalevéllel, és pépesítjük.
  3. A vöröslencsét bő vízben megfőzzük a babérlevéllel. Sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk ízlés szerint, majd turmixgépben krémesítjük.
  4. És már tálalhatunk is!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6711
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alaszkai tőkehalfilé kétféle pürével
Rosanics Petra 308 recept

Ez is egy Donal Skehan recept, kicsit leegyszerűsítve. Igazából picit szétfőztem a lencsét, ezért találtam ki, hogy azt is lepürésítem, de ami azt illeti, nekem így még jobban is tetszik a recept. Egész biztosan sokszor fogom még főzni, mert finom, gyors és nagyon egészséges!

Hozzávalók

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a mentás zöldborsópüréhez

hozzávalók a korianderes vöröslencsepüréhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek