r
Nosalty Logó

Alaplé pörköltcsontból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Alaplé pörköltcsontból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 3 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3 kcal

Hozzávalók

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Elkészítés

Pirítás

  1. Alapjában húsos disznócsontból készül, felhasználhatunk más porcos részt is. A csontot és a felvágott egyéb alkatrészeket serpenyőben kevés disznózsíron sötétbarnára pirítjuk. Egyszerre keveset, mozgatjuk, és nagyon magas hőfokon.
  2. Amikor elfogyott a csont, akkor pici vízzel felöntjük a serpenyőt, hogy a leragadt pörkös részeket is feloldjuk, ezt levet is hozzáöntjük a csontokhoz.

Főzés

  1. A pirított csontokat tesszük fel fedő nélkül főni, enyhe sózással és fűszerezéssel. Csak éppen gyöngyözzön! Három óra múlva leszűrjük.

Szűrés, palackozás

  1. A fűszereket kidobjuk, a levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A csontokról leszedett húsdarabkákból pástétom készül, a levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem.
  2. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1530
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alaplé pörköltcsontból
Mikibácsi 42 recept

Szegény ember vízzel főz, mondták régen. Ezzel az alaplével kicsit pörköltes, vastagabb ízeket is hozzáadhatunk egy unalmasabb főzelékhez.

Hozzávalók

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Címlapról ajánljuk

További cikkek