r
Nosalty Logó

Ajvárral sütött bordaporc

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Ajvárral sütött bordaporc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 737 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1474 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 737 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    468 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1474 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bordaporcot falatnyi darabokra vágjuk. Serpenyőben a zsíron átpirítjuk, amíg egy kis színt kap, a finomra vágott fokhagymával együtt.
  2. Ráöntjük az ajvárt, a mustárt és a paprikakrémet. Én nem a csípős krémet használom, aki szereti, tehet hozzá csípőset is.
  3. Felöntjük deci vízzel, és fedő alatt 3/4 órát pároljuk, amíg a hús könnyen leválik a porcokról. A párolási idő függ az állat életkorától is, arra ügyeljünk, nehogy elfője a szaftját.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1045
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 22.

Ajánló

Igazi hóvégi étel, olcsó, jóízű, tartalmas. Köretként én a képen látható gluténmentes tésztát és párolt patisszont készítettem hozzá, jólesett. Könnyű vörösbor jár hozzá, egri vagy szekszárdi kékfrankos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajvárral sütött bordaporc
Mikibácsi 42 recept

A bordaporc a sertésborda alatt végighúzódó húsos-porcos rész, kifejezetten jóízű. A sok porcos rész miatt nem lehet szépen és elegánsan fogyasztani, ez afféle cuppogós-rágcsálgatós étel. Valójában ez a lecsós hús egy variációja, intenzíven fűszeres, ideális tészták vagy semleges köretek mellé. A porc kilója nálunk 600 forint, tehát spórolós vacsorákhoz való. Az elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy sok szaftja legyen a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek