r
Nosalty Logó

Agytorta Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mayura
Agytorta Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 1001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 11976 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    421.5 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4627.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cukor
    1581 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 11976 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Elkészítés

Vörös bársony tortához

  1. A vajat, az olajat, a tojást és a joghurtot egy tálban alaposan összekeverjük, majd a vörös ételfestéket is elkeverjük benne. Mindent bele csak egyszerűen!
  2. A lisztet és a kakaóport a sóval összeszitáljuk.
  3. A száraz és a nedves részeket 3-4 adagban összekeverjük és legalább 3-4 percig elektromos keverővel keverjük, hogy minden klassz homogén legyen.
  4. A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük. (Habzani fog.) Majd a masszához adjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Egy kerek fém formát pl. a konyhai mérleg üstjét, vagy egy réz üstöt kibéleljük sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Kb. 1 óra és 20 perc kell neki. Hurkapálcikával ellenőrizzük.
  6. Miután teljesen kihűlt, agy formájúra alakítjuk. Magunk elé fektetjük egy deszkára. 1. A két oldalánál levágjuk a széleket. 2. A középen a szemközti "homlok résztől a hátuljáig egy kb. 1 cm széles fél cm mély, árkot húzunk. (Kialakítjuk a két féltekét.) 3. A fejbúbtól egy kissé lekerekítjük, lejtőssé tesszük a formát. 4. A halánték résztől is kissé lekerekítünk. NAGYON KÖNNYEN FARAGHATÓ, EGYSZERŰ DOLOG.

Cukorszirup

  1. Ugyanakkora mennyiségű vizet és cukrot felforralunk, addig, amíg a cukor feloldódik. Teljesen kihűtjük.
  2. A kifaragott tortát a cukorsziruppal alul-felül meglocsoljuk.

Vajkrém

  1. Szobahőmérsékletű vajat a tenyerünk és ujjaink segítségével a torta egész felületén eloszlatunk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt a fondant-hurkákat elkezdenénk "felvinni", ismét bekenjük a felületet, de már nem kell hűtőbe tenni. Ha véletlenül van egy kis mascarpone sajtkrém, vajkrém helyett az is tökéletesen megfelel.

Cukorfondant

  1. A fehér cukorfondant-t átgyúrjuk, és kis kb. 10 cm hosszú hurkákat hengergetünk belőle. Kialakítjuk a tekervényeket, követve az "agy" formáját. Ha a fondant kiszárad, vizezzük kissé, akkor jobban tapad. Alapvetően jól tapad, és nem kell túl tökéletesre csinálni. Az eredmény tuti lesz.
  2. 2 tojás nagyságú gömbből kialakítjuk a "kisagyat" és haránt kis árkokat húzunk bele. A kész kompozíciót a két kisagyra helyezzük, úgy, hogy a hátsó rész alól csak kissé lógjon ki a kisagy két kis tojása, melynek belső oldalát kissé belapítjuk, hogy az "agy ráfeküdjön.

Eperdzsem kencézés

  1. Eperdzsemet egy kis vízzel felhígítunk és egy ecset segítségével felvisszük a felületre. PONT OLYAN LESZ, MINT EGY IGAZI, VÉRES AGY.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9606
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Ajánló

Csak lökötteknek!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk, itt Győrben a mindenszentek idején, hagyománnyá vált, hogy összegyűlnek a barátok és gyermekeink, majd egy közös ebéd után kilátogatunk az esti Halloween programokra az állatkertbe. Idén mindannyian vámpírnak öltöztünk, és úgy gondoltam, ez egy "megfelelő" desszert lesz. A két kislányommal csináltuk a tekervényezést, ami sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Nagyon élvezték. A vendégek teljesen odavoltak, ugyanis a torta nagyon élethű lett. Az íze és az állaga leginkább a kókuszgolyóra emlékeztet. FINCSI.

Hozzávalók

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Címlapról ajánljuk

További cikkek