r
Nosalty Logó

Agglegény kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agglegény kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.4 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
  2. A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
  3. Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
  4. Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
  5. Az anyagokat jól összedolgozzuk.
  6. A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.
  7. Meleg helyen pihentetjük, majd halványsárgára sütjük.
  8. Megkenjük baracklekvárral.
  9. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  10. A habot rákenjük a lekvárra, és visszatesszük a langyos sütőbe.
  11. Alacsony hőfokon szárítjuk.
  12. Ha megpirul a hab, lekapcsoljuk a sütőt és a nyitott ajtónál még a sütő kihűléséig száradni hagyjuk.
  13. Utána kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 78684
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Kiváló vendégkínáló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ómama süteményes könyvéből való ez a hangzatos nevű, egyszerű sütemény. Férjem első számú kedvence. Annál finomabb, minél vastagabb a lekvárréteg, és az arra rátett hab. A lefagyasztott és összegyűjtögetett tojásfehérjéket ennek a sütinek a tetejére szoktam felhasználni. A sütési időt pontosan nem lehet megadni, mert  a tészta ugyan gyorsan sül, de a hab szárítása nem mindig ugyanannyi időt vesz igénybe.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?