r
Nosalty Logó

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1571 mg
  • Foszfor
    5027 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2623 micro
Összesen 6280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit dagasztógép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk, majd kelesztőtálban háromnegyed órát kelesztjük.
  2. Ha a tészta megnőtt kétszeresére, enyhén lisztezett munkafelületen nyolc részre osztjuk.
  3. Minden egyes darabot kinyújtunk vékonyra (2-3 mm), téglalap alakúra.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük juharsziruppal, megszórjuk aszalt áfonyával és kézzel durvára tört pekándióval, majd feltekerjük. Minden egyes darabot megtöltünk.
  2. Két formát kikenünk vékonyan olajjal, és négy-négy hengert egymás mellé fektetve, megtöltjük a sütőtálat. Lefedve 25 percet kelesztjük, míg újra szép magas lesz.
  3. Ha megkelt, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos kemencében/sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22x8 x 2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 904
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
Évi néni 1830 recept

A fő apropó, hogy végre megérkezett a kemencém, amiben mindent egyszerre szerettem volna sütni-főzni. Ez a kalács nagyon egyszerű, még a törött jobb kezem nélkül is összedobtam. Finom, lágy, sokáig friss marad a benne lévő jelentős mennyiségű tejszíntől. Kicsit eltértem a hagyományostól, ahol tejszín+tej kombó a szokásos. Én tej helyett tejfölt használtam. Tagadhatatlanul nem fogyókúrás, de ellenállhatatlan. Ebből a mennyiségből két kalács sült ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?