r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KisnéTimi
Áfonyás-mascarponés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 4565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    358.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5246.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 4565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az áfonyazseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük.
  2. A tejszínt felverjük.
  3. A mascarpone-t habverővel pár perc alatt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, és azzal együtt keverjük még 1 percig, végül beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt és a porcukrot.
  4. A krémet a piskótára simítjuk és a hűtőbe tesszük.
  5. Az áfonyát egy lábasban hagyjuk kiolvadni, szórjunk rá 2 ek cukrot. A levét egy mérőedénybe öntsük le, majd egészítsük ki annyi vízzel, hogy 2,5 dl legyen. Ezt a levet öntsük vissza az áfonyára, és keverjük bele a tortazselé-port. Jól melegítsük fel, kb. 15 másodpercig forraljuk össze. Hagyjuk hűlni, néha keverjük meg, amikor már kocsonyásodik kanalazzuk a süteménytetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 37x27
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 25564
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-mascarponés szelet
KisnéTimi 35 recept

Eredetileg tortát akartam sütni a hétvégére, de belegondoltam, hogy hat édesszájú emberre kevés lesz a torta, ezért inkább egy nagy tepsi sütemény lett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az áfonyazseléhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek