r
Nosalty Logó

Áfonyás-krémsajtos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alma15
Áfonyás-krémsajtos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Elkészítés

Csokitorta

  1. A csokit gőz felett elkezdjük felolvasztani. Amikor már majdnem folyik, hozzáöntjük a kakaót és beletesszük a vajat. Együtt felolvasztjuk őket.
  2. Amíg a csokis keverék kicsit hűl, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. A langyos csokival tovább keverjük, majd hozzátesszük a liszt, sütőpor, dió, kakaó keverékét.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és ezt már óvatosan fakanállal keverjük a masszához.
  4. Alján sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük.

Krémsajt

  1. A krémsajtot kikeverjük a cukorral és a tojással, majd a óvatosan a csokis részre kenjük.

Áfonyás öntet

  1. Az áfonyát pár perc alatt összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A krémsajtos rétegre cseppeket teszünk belőle, és egy fogpiszkálóval széthúzzuk őket. Ha valakinek nincs kedve az áfonyával vacakolni, nyugodtan dobáljon csak 10-12 dkg egész áfonyát a sajtkrém tetejére, így jobban érződik benne az áfonya íze is.
  3. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Mivel minden sütő más, így a sütési idő változhat. Ha a széle már barnul, akkor jó. Nem szabad sokkal tovább sütni, mert a csokis rész kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből a sajtréteg még lágy, de a hűtőben megdermed, és szépen szeletelhető lesz. A csokis rész brownie "állagú" lesz.
  4. 1-2 órára hűtőbe kell tenni, szerintem hidegen a legfinomabb! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7256
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alma15 6 recept

A csoki-krémsajt-áfonya párosítás szerintem verhetetlen...

Hozzávalók

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?