r
Nosalty Logó

Áfonyás-joghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-joghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 2898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet cukorral habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliával és citromhéjjal, végül a joghurttal.
  2. A joghurtos masszát hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, és kis adagonként keverőlapáttal vagy kanállal beleforgatjuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és alaposan megpakoljuk a tetejét áfonyával.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5979
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-joghurtos sütemény
Évi néni 1830 recept

Szép áfonyát kaptam a piacon. Azonnal egy könnyebb sütemény sütésére inspirált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek