r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-fehércsokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    798.2 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15828.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2632 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    3484 mg
  • Nátrium
    9150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.6 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4513 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Elkészítés

Tortalapok

  1. A tojásokat és a sárgáját kikeverjük a tejjel egy tálban.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor és só.
  3. A lisztes keverékkel elmorzsoljuk a puha vajat, majd egy robotgép segítségével hozzákeverjük a tojásos-tejes keveréket.
  4. 2 db, 22 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk a keveréket egyenletesen, majd 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben egyszerre sütjük (persze csak ha befér a sütőbe). Körülbelül 30-40 perc alatt elkészül, de tűpróbával ellenőrizzük a belsejét.
  5. Ha megsült, kihűtjük, és a tortalapokat megfelezzük, így 4 vékonyabb lapot kapunk. Ha kissé deformált a torta, kiegyenlítjük egyenesre a felszínét.

Áfonyakrém

  1. A friss vagy fagyasztott áfonyát egy botmixer vagy aprító segítségével pürésítjük, majd egy lábasba öntjük. Lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy egy olyan lábast válasszunk, amiben nem ég oda/ragad le a krém.
  2. Az áfonyához facsarjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sót és a keményítőt.
  3. Csomómentesre keverjük, majd kis lángon, krémes-pudingos állagúra főzzük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  4. Levéve a tűzről, darabonként hozzáadjuk a hideg vajat.
  5. Ha zavar minket a krém darabossága átpasszírozhatjuk, majd hűtőben pihentetjük.

Mascarponekrém

  1. A feldarabolt fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A mascarponét a sóval, a vanília kivonattal és a fehér csokival jól kikeverjük.
  3. A habtejszínt felverjük kemény habbá, majd a 2/3-át óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, és hűtőbe tesszük. (A maradék tejszínhab a díszítésre szolgál.)

Összeállítás

  1. A tortát összeállítjuk: a tortalapra kerül egy vékony réteg áfonyás krém, majd a mascarponés-fehércsokis krém, és így rétegezzük. Úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a fehér krémből.
  2. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2920
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Édesanyám születésnapjára megígértem, hogy egy fehércsokis-mascarponés tortával fogok előállni. Mivel mindenképp lila színt szerettem volna, így esett a választás az áfonyára, ami tökéletesen passzolt az elképzeléshez. 

Hozzávalók

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek