r
Nosalty Logó

Áfonyás-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenny
Áfonyás-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 4339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 4339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Elkészítés

Tészta

  1. Tejföl kivételével a hozzávalókat (vajat picit megolvasztva) egy keverőtálba tesszük, és meggyúrjuk.
  2. Amikor a hozzávalók egyenletesen elkeveredtek, kis részletekben hozzáadagoljuk a tejfölt, majd addig gyúrjuk, míg egységes, összeálló tésztát nem kapunk.
  3. A tölteléket kb. fél órára hűtőbe rakjuk, ezalatt hozzálátunk a töltelékhez.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és belekeverjük a lisztet. Addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor beleöntjük a vizet, mindkét fajta cukrot, és hozzáadjuk a fahéjat. Óvatosan melegítve, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a hozzávalókat. Figyeljünk rá, hogy ne hűljön ki (sűrűsödjön be), amíg a tészta elősütése tart, mert utána nem fog elfolyni az almák között.
  4. Alul-felül sütő, 180 fok, ca 10-15 perc, amíg a tészta kicsit megszilárdul.

Az összeillesztés

  1. Egy kivajazott piteformát a tészta kétharmadával vékonyan kibélelünk, majd behelyezzük a sütőbe.
  2. A félig sült pite alapot kivesszük, beleszórjuk az aszalt áfonyát (mennyiségét ízlés és piteforma szerint változtatjuk), utána rakjuk a kockára vágott almát, ráöntjük a cukros öntetünket.
  3. A megmaradt tésztát kézzel kisodorjuk, majd a pite tetejére rácsozzuk.
  4. Visszahelyezzük a sütőbe 180 fokra, hozzávetőleg 35-40 percre.
  5. Hőmérséklettől és önuralomtól függően 1-2 órát hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: d30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3764
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Ajánló

Első alkalommal egy amerikai focimeccshez készítettem. Illett hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai Pite! Kell ennél több történet? Viccet félretéve (a recept szerint) ennek nem lesz egy hatalmas lyuk a közepében. Sokszor próbálkoztam elkészíteni a filmekben (vagy akár Tom és Jerry-ben) látott pitét, de valahogy a tészta soha nem sikerült, de nem adtam fel, amíg nem találtam egy működőképeset. Maga a tésztarecept egy átlagos linzer, két vaníliás cukorral felturbózva, mindenki készítheti a sajátját, ha neki az esik jól. A töltelék az pedig több (eredetinek mondott) amerikai recept vegyítése, szigorúan a "szerintem így lesz jó" elv mentén.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?