r
Nosalty Logó

Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Elkészítés

A torta alja

  1. Először is morzsásra törjük a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Fogunk egy kerek tortaformát (most 26 cm-eset), kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszkeveréket. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk pihenni, amíg megcsináljuk a krémet.

Mascarponés krém

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a kockákra darabolt fehér csokoládét, a habtejszínt és az 1 evőkanál levendulás cukrot. Amikor már csak kicsi darabkák látszanak, levesszük a gőzről, és addig keverjük, míg szépen el nem olvad a csoki.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét és a krémsajtot, és szép, homogén krémmé kavarjuk. Kivesszük a hűtőből a zabkeksszel bélelt tortaformát, és beleöntjük a krémet.

Áfonyás szósz

  1. Az áfonyát összeturmixoljuk, és egy kicsi lábosba öntjük a cukorral és a kukoricakeményítővel. Összefőzzük az egészet. Sűrű, kicsit lekvárszerű állagú masszát kell kapnunk.
  2. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kiskanállal pöttyöket teszünk az áfonyás szószból a fehér sajtkrémbe. Fogunk egy hurkapálcát (vagy egy villa/kés hegye is megteszi), és körkörös mozdulatokkal örvényesre keverjük a fehér krémmel.
  3. Ha kész vagyunk, 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de a legjobb egész éjszakára dermedni hagyni. Tálaláskor óvatosan levesszük a karikát, és szeleteljük. Igaz, hogy nem egy olcsó süti, de egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Az íze és illata eszméletlen, ráadásul a recept elronthatatlan. Nálunk hamar elfogyott!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4855
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon. A Facebook-on is fent vagyok! Tipp: A levendulás cukrot itthon készítettem el, és hidd el, nem nagy ördöngösség. Fogok egy befőttesüveget, beleöntök 1 kg kristálycukrot és belekeverek 8-10 szál szárított levendulavirágot. Lezárom az üveget, és 2-3 hétig száraz, hűvös helyen hagyom, hogy átvegye a cukor a levendula illatát. Felhasználás előtt megdarálom az egészet, így egy lilás, levendulaaromás porcukrot kapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

G. Szász Ilona Álomszövő Pendulájához készült ez a finomság, melyet a borító ihletett. A levendulakék és a történet kicsit franciás pikantériája után megrohamozott egy kis provence-i érzés. Így elkezdtem kísérletezni... Az, hogy levendulát is használok majd, nem volt kérdés. A levendula számomra a nyugalmat szimbolizálja, mellesleg az illatától jól alszunk éjszaka. Ami ugye a szép álmok miatt sosem árt! Lila gyümölcsöt képzeltem mellé, ehhez az áfonya sietett a segítségemre. Az álmok pedig sokszor csak úgy örvénylenek, így született meg az áfonyaörvényes, levendulás sajttorta. Finom, elronthatatlan, és még sütni sem kell.

Hozzávalók

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?