Áfonyakrémes cupcake glutén- és laktózmentesen recept

Áfonyakrémes cupcake glutén- és laktózmentesen
Áfonyakrémes cupcake glutén- és laktózmentesen
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak néhány hozzávaló kell ennek a különleges, finom és szép desszertnek az elkészítéséhez, amely ráadásként még laktóz- és gluténmentes is! Ebből az adagból 10 cupcake lesz. 

hozzávalók / 5 adag

A muffinhoz:

A krémhez:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyakrémes muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

A muffinhoz:

  1. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a kókuszvirágcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és az almapürét.
  2. Folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert zablisztet is a masszához adagoljuk. A tésztát muffinsütőbe kanalazzuk, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

A krémhez:

  1. A krémhez a kókusztejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ha a lekvár darabos, előtte szitán nyomkodjuk át. Tegyük hűtőbe a krémet 1-2 órára, hogy megszilárduljon.
  2. A krémet vegyük ki a hűtőből, kézi habverővel keverjük át, töltsük habzsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
41 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

647