Volt a fagyasztóban sok maradék tortakrémem, és a férjem nagyon kívánta a krémes sütit. Gondoltam, sütök egy piskótát és megtöltöm a maradékokkal. Ezt a receptet nagyon ajánlotta a "gazdája" az interneten. Gondoltam, kipróbálom, hiszen most nincs tétje a sütésnek. Nem bántam meg, szertintem nagyon egyszerű, ráadásul jó is. Azt írja szerző, hogy ez egy építkezős piskóta, ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kezdő sütögető vagy nincs még bevált piskótareceptje. Persze tettem hozzá saját ötletet is, így lett szerintem jó ez a piskóta.
Javaslom a kipróbálását!
Hozzászólások (36)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Nosalty ! Nagyon szépen köszönöm! Örülök, ha más is jónak találja. Üdvözletem. Marcsi Boszi.:)
Tökéletes recept! Köszönöm!
Nagyon örülök, hogy neked is sikerült! :)
Kedves Boszi!
Köszönet a receptért. Tegnap páromat megleptem 4. hó forduló alkalmából egy tortával! A piskotát az általad leírtak szerint készítettem el! Olyan jó lett, hogy a jövőben ha piskóta alapú süti készül nekem kell megcsinalni!
Hozzátartozik most sütöttem először piskotát!
Köszönöm neked! :)
Kedves Thomas !
Nagyon örülök, hogy megosztottad velünk a sikerélményedet! Megerősített abban is, hogy ha néha, néhányunknak nem sikerül, nem feltétlenül a receptben van a hiba. De nem is a "szakácsban", hiszen, mint tudjuk, sokszor a körülmények is közrejátszanak!
Üdvözlettel:
Marcsi/Boszi
Kedves Thomas!
Nagyon örülök, hogy megosztottad velem sikerélményedet! Ez megerősített abban, hogy nem a receptben van a hiba, ha néha néhányunknak nem sikerül. :)
Üdvözlettel: Marcsi/Boszi
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. január 15-én kiemeltük cikkünkben: Ezeket főztétek tavaly a legtöbben
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves NoSalty! Nagyon szépen köszönöm !
Üdvözlettel: Marcsi/Boszi
Szia Boszi!
Épp most készült el a piskóta, köszi a receptet :-) Holnap fincsi torta lesz belőle az ünnepekre :-) Könnyű volt elkészíteni, hamar megvolt. Én tovább sütöttem, az első 10 perc után 150 fokra vettem vissza, és összesen 35 percig sült. Szerintem fincsi lesz :-) Puszi: Evu
Szia! Örülök, hogy bíztál a receptben és, hogy valószínűen akkor sikerült is! Az jó, ha "lefordítottad" a sütést a saját sütődre.
Kellemes ünnepeket kívánok!
Puszi: Marcsi/ Boszi
Sziasztok,
Nekem is összeesett a piskóta,persze attól még finom,de laposabb... :)
Sajnálom, hogy így jártál! :( Nekem ez mindig sikerülni szokott. Az alapanyagtól függően néha kicsit alacsonyabb, de általában egy 6 tojásosnak megfelelő magassága van a 26-os karikában.
Sziasztok!
Torta sütéshez készülődve találtam erre a receptre.A hozzászólások kedvezőek voltak, ezért úgy döntöttem a tortalapokat ebből a tésztából sütöm.Terveim szerint 2 lapot kellett volna sütni, majd azokat félbevágni. Hát...nekem még ilyen lapos piskótám soha nem lett :( Mindenben követtem az utasítást és 10 perc eltelte után a sütési hőfokot visszavettem. Abban a pillanatban a piskóta tészta is visszavett a magasságából. Szinte azonnal összeesett. Olyan lapos lett, hogy nem lehet félbevágni. Gondoltam a következő "lapot" majd nem 180 fokon kezdem el sütni így nem kell attól félnem ,hogy a hőmérséklet különbség miatt össze esik a tészta.De sajnos ezzel is ugyna úgy jártam. Lapos. Érdekes ,hogy csak én jártam így. :(
Szia! Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de nem is tudom megmondani mi lehet az oka. Egyébként én is szoktam úgy járni, hogy egy tuti recept nekem nem sikerül, így megértelek! :( A "szakértők" ilyenkor szokták szidni a lisztet, a tojást, stb. Nekem ez a piskóta mindig sikerülni szokott. Ha ez nem jött be neked, keress új receptet, mert az én tapasztalatom az, hogy nem lesz többet bizodalmad hozzá és nem is fog sikerülni.
Üdvözöllek Marcsi! Most sütöttem meg,tökéletes lett, a recept kifogástalan, nem tettem hozzá, nem vettem el belőle.A sütést kicsit tovább engedtem, összesen 32 percig sült. További szép napot.
Nagyon örülök! További jó sütögetést!
Üdv.: Marcsi
Nagyon jó recept! sokszor probáltam piskotát sütni,soha nem volt jó! De ezzel a receptel nagyon jól sikerült,finom let mindenki dicsérte! Köszönöm szépen a receptet. Üdv. Marcsi
A sokadik tortát csinálom ezzel a recepttel, mindig megjegyzik, hogy "és a tésztája is nagyon jó" – mert tényleg az :), köszönet érte!
Örülök, hogy Te is szereted ezt a receptet!
Szia!
Egy kérdésem lenne: 3 részre lehet vágni ezzel a mennyiséggel a tortát ha 28cm-es a tortaformám? Vagy érdemesebb lenne 1-2 tojással többet használni? Leányzóm 6. szülinapjára készítenék egy emeletes hercegnős tortát és fontosnak érzem, hogy elég magas legyen a "kastély". Előre is köszönöm válaszodat!
Üdv.: Juda
Szia!
Ha 28-as formában szeretnéd megsütni, valóban több hozzávaló kell. Igazából ha szép karikákat szeretnél, jobban jársz ha a karikákat egyenként sütöd meg.
Üdv.Marcsi
Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült. Örültem, hogy részletesen leírtad, hogy csináltad. A krémhez ezt a receptet használtam: Hozzávalók: 2 tojás, 4 ek liszt,4 dl tej, 20 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 1 vanília rúd magjai.
A tojásokat a liszttel és a tejjel jól elkeverjük és a vanília magjaival sűrűre főzzük.
Ezután hagyjuk kihűlni úgy, hogy celofánnal közvetlenül letakarjuk.
Ha kihűlt, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan elkeverjük a kihűlt, sűrű krémmel. (Forrás: http://www.nassolonaplopo.hu/p/tortakremek.html). Neked mi a tortakrém recepted?
Bocsi, de most vettem észre, hogy írtál. Én mindig másféle krémet használok, mert olyan kísérletezgetős vagyok. Azért köszi a recepteket, elmentettem.
Kedves Boszi!
Ma megsütöttem ezt a piskótát,és nagy sikere volt. :) Nagyon boldog voltam,mert eddig az összes piskótám összement.Szóval nagyon köszönöm a receptet! :)
Üdv. Vivien
Szia Vivien!
Nagyon örülök!
Üdv: Boszi
Szia Boszi!
Kérlek írd meg hogy hány grammos egy csomag sütöpor. Nálunk sajnos nem csomagan árulják! Grammban vagy kk-al kérném a mennyiséget. Elöre is köszönöm a receptet!
Üdv Mataka
Szia Mataka!
Ne haragudj, de most láttam csak meg a kérdésed. Gondolom, azóta már utána néztél. Nálunk is két fajta méret van. Én nem nagyon szoktam nézni, ha csomag a méret, akkor az a csomag amit éppen kapok. Azt meg, hogy hány kanál? Még nem is néztem, kivétel, ha úgy adja meg a recept. Szóval, ebben nem sokat tudtam segíteni.
Üdv.: Boszi
Szia! Nagyon jónak tűnik a piskóta, és ami nekem a legjobban tetszik, egyszerű!! :) Nekem a sütés még nem nagyon megy, főleg a piskóta. A kérdésem a fagyasztott krémeidre vonatkozna, ezen nagyon megragadt a szemem.:) Milyen tortakrémeket szoktál lefagyasztani, ill. hogy kell ezekkel bánni ??:) Köszi, Barbi
Szia Barbi!
Ez valóban egy egyszerű piskóta recept, azért tetszett meg nekem is. A fagyasztott krémmel kapcsolatban: én bármilyen krémet lefagyasztok ha marad, legyen az pudingos vagy csak margarinos. Egyszerűen egy zárható dobozba teszem és mehet a fagyasztóba. felhasználáskor felengedem és elhasználom. Szinte olyan mintha friss lenne. Persze azért , ha alkalomra készítek valamit akkor mindig friss krémet "gyártok".
Üdv.Marcsi
Köszönöm szépen!:)
Szia Boszi! Elkészítettem ma ezt a piskótát és nagyon jó lett,ezentúl ezt fogom sütni. Köszönet a receptért!
Szia "norivirág"! Örülök, hogy Neked is tetszik ez a piskóta recept. Én is nagyon megörültem neki amikor megtaláltam és először elkészítettem.
Üdv. Boazi-Marcsi
Szia Valcsi!
Köszönöm szépen, kipróbálom a Te receptedet is.
Üdv.Marcsi
Kedves Boszi!
Nagyszerű recept, én is ilyen arányokkal készítem a piskótát,de egyszerűbben. A tojásokat a cukorral együtt felverem/ kivilágosodik,sűrű massza lesz és nagyon fincsi/. A lisztben elkeverem a sütőport ,és óvatosan hozzákeverem a tésztához.Én hosszú ideje így készítem a piskótát,szeretettel ajánlom, meg ér egy próbát! Üdv. Valcsi