r
Nosalty Logó

3 sajtos Mac 'n' Cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Frico
3 sajtos Mac 'n' Cheese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4727 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11643.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    4317 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    3601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 4727 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos keveréket.
  2. Egy nagyobb méretű edénybe (amibe a kifőtt tészta is belefér majd) vajat olvasztunk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig alacsony lángon pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda.
  3. Részletekben felöntjük a meleg tejjel, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Mérsékelt lángon addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni.
  4. A 3 féle sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejes keverékhez, és együtt főzzük addig, amíg a sajt teljesen elolvad. A lágy, könnyen olvadó Gouda varázsolja a tésztát krémessé. A karakteres ízt az enyhén sós, lágy ízű Edámi és a Maasdam sajt biztosítja, melynek különlegessége a kicsit édes, dióra hajazó ízvilág.
  5. Végül a kifőtt és leszűrt tésztát is hozzáadjuk a sajtost keverékhez, majd jól összeforgatjuk, és melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 31336
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 3 sajtos Mac and Cheese tészta különleges, karakteres ízét a holland Frico Gouda, Edámi és a Maasdam sajt együttese adja.  A lágy, krémesem olvadó Gouda varázsolja a tésztát krémessé. A karakteres ízt az enyhén sós, lágy ízű Edámi és a Maasdam sajt biztosítja, melynek különlegessége a kicsit édes, dióra hajazó ízvilág. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?