3 Bit szelet 2. - Háromszoros élvezet recept

3 Bit szelet 2. - Háromszoros élvezet
3 Bit szelet 2. - Háromszoros élvezet
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátomtól kaptam ezt a receptet, ami hamar a család kedvence lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bátran ajánlom mindenkinek, és ha nincs otthon darált dió, akkor jó bele a dejó is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

3-bit szelet, háromemeletes süti, kekszes-csokis szelet, kekszes szelet kétféle pudinggal

elkészítés

  1. A tésztához a 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport.
  2. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát, és megsütjük.
  3. A krémhez összekeverjük a tojássárgákat, a porcukrot, a pudingport és a tejet, majd sűrűre főzzük a keveréket.
  4. Mikor kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg habosra kevert margarint.
  5. A krémet megfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk 5 dkg tejcsokit és 5 dkg étcsokit megolvasztva.
  6. A tésztát megkenjük a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk, majd megkenjük a sárga krémmel. Tetejére csokit reszelünk. Pár órára puhulni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 805
elküldve: 69
receptkönyben: 1 303
elkészítve: 23/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit1983

Mióta szakács: 2010.06.30.
2 recept

Hozzászólások (22)

eletke
eletkek, 2013-09-24 11:50

Judit,
Honap akarom ismet megcsinalni a sutidet,immar 3szorra.DE!most tortaformaban.Szerinted a 7 tojas a tesztahoz nem fog sok lenni?23cm-es a forma.Mit gondolsz??

eletke
eletkesze, 2013-09-25 13:20

SZia Judit,
latom te nem vagy olyan surun itt,,,,sajnos. megcsinalom 5 tojasbol a tortat..

Vince Marianna
Vince Mariannacs, 2013-04-11 14:45

Ma elkészítettem nagyon finom és egyszerű recept a páromnak is ízlett nagyon!
Én a vaj helyet 2 dl tejszínt tetem bele, nagyon finom lett így is.
Köszönöm a receptet!

hitachiin
hitachiink, 2012-12-04 21:57

Nagyon finomnak tűnik, szívesen elkészíteném, csak az a baj, hogy nem szeretem a diót :\ Esetleg tudok bele tenni helyette valami mást?

dini10
dini10szo, 2012-12-01 09:31

Most készülök megsütni - szülinapi nasinak - , de senki nem írja oda, hogy mekkora tepsire szól a recept?!

Fahéj
Fahéjh, 2012-08-20 08:45

Kedves Judit!
A barátnőmnél nyaraltunk és vele sütöttük meg először ezt a fantasztikus sütit. Nagyon finom, nagyon mutatós és gyorsan kész is van, és nem kell másnapig várni a szeleteléssel, ami fontos szempont. Köszönjük a receptet!
Üdv: Fahéj

Ágiaja
Ágiajap, 2011-04-08 15:54

Olyan "rossz",hogy eszi a szám!!!!!!!!!!!!
Isteni finom!!!!!!!!Először sógornő-jelöltemnél kóstoltam,remélem az enyém is olyan kelendő lesz.
Köszi,hogy feltetted.

Judit1983
Judit1983h, 2010-09-13 10:54

Örülök hogy ízlett.Legközelebb próbáld ki hogy előre melegített sütőbe teszed,mint a piskótánál szoktuk.

Nagy Noémi
Nagy Noémip, 2010-09-10 15:01

Szia Judit!

Megsütöttem a sütit múlt szombaton, bátran ajánlom mindenkinek, finom lett. Nekem kicsit lapos lett a tésztája, nem olyan szép mint a tiéd, de sebaj.
Kösz, hogy feltetted a receptet.

Judit1983
Judit1983k, 2010-07-20 18:55

Nem hiányzik belőle semmi a diótól olyan.Ha dejót használsz nem lesz olyan barna.

Ancsa7006
Ancsa7006szo, 2010-07-17 12:57

Szia! Véletlenül nem hiányzik a tésztából a kakaó? Ha nem kell bele, akkor mitől lesz ilyen barna színe?

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
1170