3 bit szelet recept

3 bit szelet
3 bit szelet
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, mert gyors és nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7.5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg háztartási keksz (vaníliás tejbe áztatott)

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes piskóta, réteges pudingkrémes piskóta, kekszes-pudingos piskótaszelet

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát: a fehérjéből habot verünk a habfixálóval és óvatosan elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. Közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve sütjük 160 fokon kb. 20 percig.
  3. Elkészítjük a krémet: a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília pudinggal, majd a tejjel sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a margarint habosra keverjük a krémmel.
  4. Megfelezzük, egyik felébe vaníliás cukrot, a  másikba kakaót teszünk.
  5. Így rétegezzük: tészta-sárga krém-vaníliás tejbe mártott háztartási keksz-barna krém-tetejére reszelt csoki.

 

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 70 639
elküldve: 7
receptkönyben: 943
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

Hozzászólások (14)

eva_sweet
eva_sweetv, 2011-06-05 22:16

Nagyon finom lett mindenkinek izlett de a legfontosabb,hogy a ferjemnek is.Sajnos nem kaptam diot igy hat diopotloval csinaltam de nagyon jo lett koszonom szepen!!

Zababi
Zababik, 2010-09-21 14:58

 Megcsináltam és nagyon fincsi lett. Köszi a receptet, elmentve!

kisBaba
kisBabasze, 2010-06-30 09:38

Tegnap elkészült!!! Nagyon-nagyon finom!!! Rögtön el is fogyott!!! Mindenkinek ajánlom!!!

kisBaba
kisBabak, 2010-06-29 07:38

A tojásfehérjét csak a habfixálóval?a cukor nélkül verjük habbá?
És még mindig a tepsi mérete milyen az a közepes?

Sz. Anna
Sz. Annah, 2009-12-28 12:37

December elején sütöttem meg először, majd mivel egy nap alatt elfogyott az egész, karácsonyra ismét elkészítettem. Akkorra már több példányban kinyomtattam a receptet, mert valahogy sejtettem, hogy aki megkóstolja, el fogja kérni.. Nem csalódtam.:) Óriási sikert aratott. Köszönöm!

Nina
Ninah, 2009-12-28 17:26

Nagyon szívesen! Ritka jó recept! Nálunk is imádják!!!!!

NoSalty
NoSaltyk, 2009-12-01 09:03

2009. november 30-án ezt a receptet nézték meg a legtöbben!

Nina
Ninak, 2009-12-01 19:17

Nagyon örülök neki! Minél többen próbáljátok ki , mert nagyon finom!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
1865